Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Tisza-tó 2005. augusztus 1-4.

Dátum: 2005. augusztus 04. csütörtök
Utolsó módosítás: 2018. február 04. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék: Tábor, Kirándulás

Bicikli túra a Tisza-tó környékén (ez történt)

Augusztus 1.

  • 9 órakor Szepinél bicikli leadás.
  • Dél körül érkezés: volt, aki megérkezett Sarudra már ekkor. Később kiderült, hogy Czajlikék biciklijei otthon maradtak.
  • Délután fürdés és egy rövid biciklizés: Kisköre biciklivel a gáton és vissza. (34 km) Mindenki megtapasztalhatta, milyen rázós a földút.

Augusztus 2. Hajnali dínom-dánomot élvezhettünk, sokakban felmerült, hogy ezt az éjszakát nem is kell kifizetni, mivel nem sikerült aludni.

  • Tisza–tó körüli túra (Sarud-Poroszló-Tiszafüred-Abádszalók-Kisköre-Sarud), 68 km–es kör, amit megtűzdeltünk strandolással. Néhányan már az elején visszafordultak, ki egészségügyi gondokra hivatkozva, ki pedig kapva az alkalmon.

Augusztus 3.

  • Hortobágyi túra ( Sarud - Poroszló – Tiszafüred (NP madár korház) - Nyugati Fogadóház (Nemzeti Park) – Kócsújfalu – Fényes tó – Telekháza - Egyek – Tiszafüred - Poroszló – Sarud)ca 85-90 km. Könnyű sík vidéki túra a Hortobágyi Nemzeti Park területén. Na ezt szépen kihagytuk.
  • Helyette autókkal elmentünk megnézni a Hortobágyi Nemzeti Park Madár Repatriáló Állomását, és a Meggyes csárdamúzeumot. Ezt követte a késői ebéd, és a vihar előtti vizi ütközet három vizibiciklivel, egy csónakkal és három kajakkal.

Augusztus 4.

  • Éjszaka óriási vihar, felhőszakadással. Néhányan kiöntött ürgének érezve magukat átmenetileg beköltöztek a vízbiztosnak tűnő autókba. Voltak néhányak, akik menedékjogot kértek a faházban, de voltak, akik büszkén vonultak vissza a sátrukba.
  • Reggel pánikszerű pakolás, majd irány Mezőkövesd (Matyóország). Itt megtekintettük a maga nemében páratlan mezőgazdasági múzeumot, egy helyi fazekast, a Matyó múzeumot, és a babakiállítást.
  • A bátrabbak Zsóryfürdőn megebédeltek délután négykor. A farkaséhes társaságnak két óra alatt sikerült szervírozni a pizzákat. (Mindenki kerülje el a Pizza kertet.)Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!