Szentelés hírek

A templomszentelési ünnep

Dátum: 2019. május 01. szerda
Utolsó módosítás: 2019. május 04. szombat
Kategóriák:
Címkék: Templomszentelés

Templomszentelés

A templomszentelésről szóló képgalériát megtalálja itt
Köszönjük a fotókat Bujnovszky Tamásnak, Dr. Czajlik Zoltánnak, Gyukics Péter és Zatkalik Dánielnek.

Egyházmegyei videó: https://www.youtube.com/watch?v=UH3Ql7uojHM

Spányi Antal homíliája a templomszentelésen letölthető itt (.mp3 4,1 MB).

A templomszentelés előtt és után vetített, templomépítés képekben videó:
https://www.youtube.com/watch?v=BQzExLP5Q8s

Visszajelzések

"Kedves Gábor atya! Kedves pátyi testvérek! Nagyon örülök hogy részt vehettem ezen a jeles ünnepen. Köszönöm a meghívást és a lehetőséget egy ilyen különleges eseményre. Még egy pap sem vesz részt sok templomszentelésen. Igazán csodálatos, felemelő és jól szervezett ünnep volt. Rendi közösségem, egyházközségeink és a magam nevében is sok kegyelmet, erőt és örömet kívánok nektek. Isten áldja és őrizze az egész pátyi egyházközséget! Köszönettel és szeretettel, Kelényi T. József OPraem"

"Ezúton szeretném megköszönni a meghívást a pátyi Szent II. János Pál pápa plébániatemplom felszentelésére és a maradanadó élményt, amit az ünnepség jelentett számomra. Nem csak a liturgia szépsége, hanem a közösség szervezettsége és vendégszeretete is mélyen érintett bennünket. Smohay András, SzEMM"

"Mindenekelőtt hadd írjam, hogy hatalmas nagy öröm volt számomra Veletek ünnepelni az elkészült új templom felszentelését, szerintem csodálatos volt, igazán szépen sikerült minden. ;) Másrészt köszönöm, hogy Csapatunkra is gondoltál/gondoltatok a segítségnyújtás, közreműködés kapcsán. Igaz, létszámban csak harmada-negyede volt itthon, tudott jelen lenni, segédkezni, de fontosnak érzem, hogy vegyenek részt ilyen kiemelkedő eseményeken, és tudják odatenni magukat, ha segítséget kérnek tőlük. :-) Bízom benne, hogy valóban hasznotokra voltak a gyerkőceink, bár ahogy velük mozogtam, szerintem ügyesen tették-vették dolgukat. :) Kollár Tamás, PáKICs"

"Az egyházközségünk, valamint a családom nevében gratulálunk a vasárnapi templom avatáshoz, amin Mónival részt tudtunk venni. Az utolsó két hónapban óriási munka történt még, amin csak ámultunk és bámultunk. Lacit kérem, hogy a templommal kapcsolatban küldjön nekem egy belső és egy külső fotót, valamint egy kis ismertető anyagot elektronikus formában, mert szeretném a plébánia újságunkba is betenni, hiszen a Templom az egész régió ékköve. Csaba alkotása is szépen megtervezett méltó helyre került, amit köszönünk Robertnek és a Testületnek is. Különösképp köszönjük, hogy Gábor atya a köszöntőjében néhány szót említett Csabáról és az alkotásról, ami nagyon közel áll a szívünkhöz. Ramocsai Pál"

"Köszönet a mai napért. Nagy élményt jelentett számomra. Subainé Veronika"

"Csodálatosan szép és felemelő volt a templomszentelés szertartása. Dobóné dr. Bán Mária"

"Hát nagy nap volt ez a mai, majdnem 20 év után. Fantasztikusak vagytok. Minden a legnagyobb rendben ment és tele lélekkel. Felejthetetlen. Csoda volt, amikor meggyulladtak a lámpák. Nagyon szépre és különlegesre sikerült templom. Mennyi munkátok volt benne!!! A vendéglátás is csúcs volt. Ekkora tömeg ilyen finom és elegáns etetését még sosem láttam. A gyerekek a tele süteményes tálcákkal... Szóval, el vagyok bűvölve. Dr. Dombai Mária"

"Pátyi Római Katolikus Szent II. János Pál templom szentelése isten dicsőségére. Különleges tervezés, szép kivitelezés, a Szentlélek jelenléte, hazafias életérzés járta át az ünnepséget. A templom melletti parkban finom gulyás mutatta a finom süteményekkel a Pátyiak vendégszeretetét. ISTENNEK Legyen HÁLA. Mészáros Árpád"Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!