Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2018. XI. 18.

Évközi 33. vasárnap

Dátum: 2018. november 18. vasárnap
Utolsó módosítás: 2018. november 18. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Gyűjtés, Miserend
 • Az előttünk álló héten templomunkban a szokásos időpontokban: pénteken este 6 órakor és vasárnap reggel 8 órakor, valamint – utolsó szombat lévén – szombaton délután ½ 5-kor is lesz szentmise.
 • A szombati szentmisében közösségünk tagjai, Rotharidesz Frigyes és felesége, Martonfalvay Angéla adnak hálát közös életük 60 évéért. Frici bácsi és Ella néni, valamint családjuk szeretettel hívja a testvéreket, hogy ünnepeljenek velük a szentmisében a gyémántlakodalom alkalmából.
 • A szombati szentmise után, Krisztus Király ünnepének előestéjén – az Eucharisztikus Vilákongresszusra készülve a világméretű kezdeményezéshez csatlakozva – egyórás szentségimádást tartunk templomunkban.
 • Szintén a szombati szentmise után a templom közösségi helyiségeiben közös adventikoszorú-kötést tartunk. Szeretettel hívjuk a családokat, hogy az ünnepre készülve együtt készítsük el adventi koszorúinkat!
 • Ugyanezen a napon, november 24-én szombaton délelőtt lesz Budajenőn az adventi időben szokásos lelki nap gyermekeknek. A nap közös imádsággal kezdődik a templomban 9 órakor, majd a plébánia épületében folytatódik. A program délig tart. A délelőtt folyamán a gyermekeknek szentgyónásuk elvégzésére is lesz alkalmuk. A lelki napra Gábor atya szeretettel hívja és várja a pátyi iskolásokat is!
 • Egyházközségünk adventi lelki napja, melyet Kálmán Peregrin ferences atya, a Budapest-Pasaréti Szent Antal plébánia plébánosa vezet, december 1-jén szombaton délután lesz. A ½ 4-től este 6 óráig tartó program részleteit a jövő héten hirdetjük, az időpontot azonban már most beírhatjuk naptárunkba.
 • December 2-án vasárnap délután 3 órától este ½ 7-ig Gertrud—Maria Erhard Schönstatti Mária-nővér tart lelki napot nőknek Budaörsön a Mindszenty Iskolában. Ezt a programot is szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe.
 • A Budakeszi Római Katolikus Plébánia és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium kérdőívet juttat el a szülőkhöz, hogy felmérje a szülői közösség igényeit egy katolikus általános iskola létrehozására. A kérdésről szülői fórumot is tartanak 2018. november 22-én csütörtökön a Prohászka Gimnázium aulájában. A kérdőíveket a kijáratnál találják!
 • Karitászcsoportunk idén is meghirdette a Szent Erzsébet napi élelmiszergyűjtést. A szokásos tartós élelmiszereket még a mai szentmisék alkalmával várjuk itt a templomban. Az adományokat előre is köszönjük.
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia karácsonyig bezárólag üldözött keresztény testvéreink megsegítésére hirdet gyűjtést. Az adományokat az erre a célra elkülönített bankszámlára várják. Ennek számát megtaláljuk a kijárati polcról elvihető szórólapokon, illetve a Magyar Katolikus Egyház honlapján.
 • A szokásos országos karitászgyűjtés az idei esztendőben jövő vasárnap, november 25-én lesz.
 • A héten nem lesz TaKi sorsolás. A múlt heti és az e heti megfejtők közül is jövő héten sorsolunk majd nyertest.
 • Megjelent egyházközségünk lapjának, a Mégisnek az őszi száma, melyet szintén szeretettel ajánlunk a testvérek figyelmébe. Az ingyenes lapszámból a kijárati polcról vihetünk magunknak és ismerőseinknek, illetve itt letölthető elektronikus változata.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!