Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2019. XI. 24.

évközi 34. vasárnap, Krisztus, a Mindenség Királya

Dátum: 2019. április 21. vasárnap
Utolsó módosítás: 2019. november 25. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Miserend, Adventi gyertyagyújtás, Imaóra, Baba-mama kör
 • Az előttünk álló héten templomunkban a szertartásokrendje a következőképpen alakul:
  • november 26-án kedden este 9 órakor Taizé imaóra lesz a baba-mama kör szervezésében – az édesanyák mindenkit nagy szeretettel hívnak erre a meghitt közös alkalomra, melyen ismert taizéi énekeket segítségül hívva imádkoznak együtt;
  • november 29-én pénteken a szentmise a szokásos időpontban, este 6 órakor kezdődik;
  • november 30-án szombaton, advent első vasárnapjának előestéjén este 6 órakor tartjuk az idei első adventi gyertyagyújtást – erre a már sok éve hagyományos ünnepre hangoló közös áhítatra, melyet ez alkalommal szintén a baba-mama kör vezet, ugyancsak nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit;
  • vasárnap reggel 8 órakor igeliturgia lesz áldozási lehetőséggel. 
 • November 30-án szombaton a gyertyagyújtás előtt délután ½ 5-től adventikoszorú-kötés lesz itt a templomban. Erre az alkalomra is szeretettel várunk mindenkit, idősebbeket és fiatalabbakat, családjainkat és a gyermekeket – készítsük el együtt az otthonainkba szánt koszorúinkat!
 • A baba-mama kör következő összejövetelét a héten kedden, november 26-án délelőtt 9-től 11-ig tartja az emeleti közösségi teremben. A közösség nyitott. Minden érdeklődő, még nem óvodás babával vagy kisebb tesóval otthon lévő édesanyát örömmel hívnak és várnak körükbe.
 • A Protestáns Akadémia - Páty 2019 őszi szemeszterének következő alkalma november 27-én szerdán este 6 órakor lesz a református gyülekezeti házban (Páty, Kossuth L. u. 95.). Az előadások ez alkalommal a teremtett világ megóvásáról szólnak. Pontos programot tartalmazó plakátot a belső hirdetőtáblán találunk. Református testvéreink minden érdeklődőt szeretettel várnak, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a részvétel bár ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az ehhez szükséges linket szintén megtaláljuk a program plakátján.
 • Holnap, november 25-én hétfőn este ½ 7-kor Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár A keresztények felelőssége címmel tart előadást Törökbálinton a római katolikus plébánián. Az előadást interaktív beszélgetés követi. Az alkalomra törökbálinti testvéreink szeretettel hívnak és várnak bennünket is!
 • November 25-én ünnepeljük a székesfehérvári Székesegyház felszentelésének évfordulóját is. Holnap – a Székesegyház felújítása miatt – Spányi antal  megyés püspök atya a Szent Imre templomban mutatja be délután 5 órakor azt az ünnepi szentmisét, melynek keretében a képzést befejezett világi lelkipásztori munkatársak átveszik megbízólevelüket, illetve a már szolgálatot teljesítő munkatársak megújítják ígéretüket. Az alkalomhoz kapcsolódóan imáinkban emlékezzünk meg a plébániánkon lelkipásztori munkatársi szolgálatot végző testvéreinkről!
 • Novemebr 30-án szombaton az őszi látónap nyomán Székesfehérváron folytatódik a közös gondolkodás Michael White - Tom Corcoran: Újraépítve című könyve alapján. A találkozó 10 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban és kb. déli ½ 1-kor agapéval zárul. A találkozóra várják azokat a plébániákról, akik ezt a könyvet elolvasták, és szívesen megosztanák gondolataikat.
 • Most a szentmise után ismét lesz a pásztorjáték próba.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!