Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2021. III. 28.

Virágvasárnap

Dátum: 2014. május 18. vasárnap
Utolsó módosítás: 2021. március 28. vasárnap
Kategóriák:
Címkék: Hirdetések, Miserend
 • Az előttünk álló nagyhéten és húsvétkor a szertartások rendje templomunkban a következőképpen alakul:
  • március 30-án kedden este ½ 7-kor, március 31-én szerdán reggel ½ 7-kor lesz szentmise;
  • április 1-jén, nagycsütörtökön este 6 órakor ünneplünk szentmisét az utolsó vacsora emlékére – a szentmise után a templom este ¾ 8-ig lesz nyitva csendes egyéni imádságra;
  • április 2-án, nagypénteken délután 3 órakor kereszt-utat végzünk;
  • az ünnepi istentisztelet, az ún. csonkamise nagy-pénteken este 6 órakor kezdődik;
  • április 3-án, nagyszombaton este 6 órakor kezdődik a húsvéti vigília szentmise;
  • április 4-én, húsvétvasárnap a szokásostól eltérően, délelőtt ½ 11-kor kezdődik a szentmise, melynek keretében ételszentelés lesz;
  • április 5-én, húsvéthétfőn is lesz szentmise, mely szintén délelőtt ½ 11-kor kezdődik majd.
 • A nagyhéten László atya kedden a szentmise előtt este ½ 6-tól, nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton a szertartások előtt délután 5 órától gyóntat, illetve előre egyeztetett időpontban egész héten rendelkezésre áll, hogy szentgyónásunkat elvégezzük. Gábor atya itt Pátyon a nagyhéten nagyszombaton reggel ½ 9-től ½ 10-ig gyóntat.
 • A járványnak ebben a még mindig felfelé ívelő harmadik hullámában az ünnnepek alatt különösen is kérjük a testvéreket arra, hogy a szertartások alkalmával figyeljünk a már megszokott óvintézkedések – maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás – betartására. Betegségre utaló tünetekkel pedig most se jöjjünk közösségbe!
 • A jelenlegi helyzetben továbbra is érvényben van a szentmise látogatási kötelezettség alóli felmentés. Az ünnepet körülményeink mérlegelésével lekiismeretünk szerint megszentelhetjük a szertartásokon való személyes részvétellel, de más módon is.
 • Egyházközségünk youtube csatornáján egyébként valamennyi ünnepi liturgikus alkalom élőben követhető, azokba így online is bekapcsolódhatunk a már ismert, megszokott linken: https://www.youtube.com/c/UdeHuPaty.
 • Az előttünk álló nagyhétre készülve plébániánk baba-mama köre összeállított egy olyan keresztutat, melynek állomásai egy-egy család kerítésénél vannak. Az egyes stációkat egy kép jelzi, és megtaláljuk a helyszíneken az oda vonatkozó rövid elmélkedési szövegeket is. Szeretettel ajánljuk a testvéreknek, családoknak, hogy járják be, biciklizzék körbe ezt az utat egyénileg a nagyhét valamelyik napján nagypéntekig. Az állomások címét elhelyeztük a belső hirdetőtáblán, illetve elküldjük majd az egyházközségi levelezőlistára is.
 • Nagyszombaton a nap folyamán szeretnénk templomunkat nyitva tartani, hogy lehetőségünk legyen betérni csendben egyénileg imádkozni a szent sírnál. Ehhez arra lenne szükségünk, hogy valaki biztosan mindig legyen itt. Kérjük, hogy aki vállani tud egy-egy félórás időszakot, írja be magát a kijáratnál elhelyezett táblázatban a választott időpontra. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg folyamatosan egymás után iratkozzunk fel, először déli 12 óráig töltsük ki a helyeket, és utána szintén folyamatosan töltsük fel délután 3 óráig, majd este 6 óráig az időszakokat. Szép lenne ha ilyen módon egész nap biztosítani tudnánk a templom látogathatóságát!
 • Húsvétra szeretnénk megjelentetni egyházközségünk lapjának, a Mégisnek a következő számát is. A lapszámba szeretettel kérjük és várjuk a testvéreknek az ünnephez vagy egyházközségünk életéhez kapcsolódó írásait – legkésőbb március 30-án kedden estig a e-mail címre.
 • Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe egyházközségünk tagjának, Mervay Miklósnak Az együtt imádkozó család együtt is marad címmel most megjelent könyvét, melyről a https://www.magyarkurir.hu/hirek/mervay-miklos-az-egyutt-imadkozo-csalad-egyutt-is-marad linken a Magyar Kurír katolikus hírportál kulturális rovatában is olvashatunk. A könyvből a sekrestyében találunk néhány példányt, amelyek – addig is amíg a könyvesboltok kinyithatnak – megvásárolhatóak 1950,- forintos áron.

Koronavírus információkHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!