Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2018. IV. 22.

Húsvét 4. vasárnapja

Dátum: 2018. március 25. vasárnap
Utolsó módosítás: 2018. április 22. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék: Tábor, Húsvét, Nagyböjt, SZJA 1%, Hirdetések, Miserend, Mégis
  • Az előttünk álló héten templomunkban a szokásos időpontokban: pénteken este 6 órakor és vasárnap reggel 8 órakor, valamint – a hónap utolsó szombatja lévén – szombaton délután ½ 5-kor lesz szentmise.
  • A szombati gyermek és ifjúsági szentmisére különösen is nagy szeretettel hívjuk a kisgyermekes családokat és a fiatalokat. A szentmise után a baba-mama kör szerény agapéra várja a jelenlevőket a templom közösségi termébe.
  • Pénteken a szentmise után este ½ 7-kor képviselőtestületi ülés lesz itt a templomban. A téma – az előző évi zárszámadás, valamint az idei költségvetés –, illetve a határozatképesség fontossága miatt valamennyi testületi tag pontos megjelenésére számítunk.
  • Szerdán, április 25-én, este ½ 9-kor Zsámbékon a Házas esték sorozat keretében Kovács István görögkatolikus parókus Isten, érzelem, konfliktuskezelés címmel tart előadást. Az előadás helyszíne a premontrei nővérek épülete (Petőfi Sándor u. 13.). A programot szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe.
  • Megnyílt az Idősek Napközi Otthona Pátyon. A szolgáltatást hétfőtől péntekig lehet igénybe venni a Levendula Házban. A napközi ellátást az önkormányzat finanszírozza, az igénybe-vevők számára ingyenes. Amennyiben valaki ebédet is igényel, ennek ára naponta 250 forint. További információt Monostori Ernő testvérünk tud nyújtani a szentmise után. Ernőt, illetve a Levendula Ház munkatársát kérdéseinkkel a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton megjelölt elérhetőségeiken is kereshetjük.
  • Most a szentmise végén tartjuk a TaKi játék múlt heti rejtvényeit jól megfejtők közötti sorsolást. A szombati gyermek és ifjúsági szentmise végén az elmúlt hetek legeredményesebb játékosait jutalmazzuk.
  • Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az idei esztendőben is lehetőségünk van arra, hogy már megfizetett adónk 1-1 %-át egy bejegyzett egyház, illetve egy társadalmi szervezet – esetünkben a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítványjavára felajánljuk. Adóbevallásunk elkészítésénél ne feledkezzünk meg erről a külön anyagi áldozatot nem igénylő lehetőségről, és hívjuk fel rá barátaink, ismerőseink figyelmét is! Fontos, hogy amennyiben adóbevallás készítésére vagyunk kötelezettek, akkor is rendelkezzünk az egyház javára felajánlható 1 %-ról, ha megfizetendő adónk 0 forint – ugyanis az ún. egyházi kiegészítő támogatást a rendelkező nyilatkozatok száma alapján kalkulálják. A tudnivalókat tartalmazó szórólapot a kijárati polcról vihetünk. A felajánlással kapcsolatos információk és az ehhez szükséges formanyomtatvány honlapunkon (www.ude.hu) is elérhetőek.
  • SZJA 1% felajánlása a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány számára


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!