Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2019. I. 20.

Évközi 2. vasárnap

Dátum: 2019. január 20. vasárnap
Utolsó módosítás: 2019. január 21. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Miserend
  • Ma kezdődik az évente hagyományosan Szent Pál apostol megtérésének ünnepéhez kapcsolódóan megrendezésre kerülő ökumenikus imahét, melyen más felekezetekhez tartozó testvéreinkkel közösen imádkozunk a keresztények egységéért. Az imahét házigazdái az idén református testvéreink lesznek, így a január 20-26-ig, vasárnaptól szombatig esténként 6 órakor kezdődő közös istentiszteletek helyszíne a református gyülekezeti terem lesz a Kossuth Lajos utcában. Az első alkalomra ma este 6 órakor kerül sor. Kérjük a híveket, hogy mint a meghívott egyházközség tagjai is érezzék magukénak közös ügyünket – aktív részvételükkel tiszteljék meg házigazdáinkat és tegyenek bizonyságot a keresztények egysége melletti elkötelezettségükről.
  • Az ökumenikus imahét alkalma miatt pénteken este templomunkban nem lesz szentmise. Kérjük, aki csak teheti a szokásos este 6 órai időpontban az ökumenikus imahét református testvéreinkkel közös istentiszteletén vegyen részt.
  • Jövő vasárnap a szokásos időpontban, azaz reggel 8 órakor kezdődik a szentmise.
  • A Székesfehérvári Egyházmegye az iskolában hitoktatásban részesülő gyermekek számára hittanversenyt hirdet. Nevezni 3 fős csapatokkal lehet – február 15-ig. A pontos versenykiírást olvashatjuk a belső hirdetőtáblán, illetve az egyházmegye honlapján – http://www.szfvar.katolikus.hu/hittanverseny - is tájékozódhatunk a versennyel kapcsolatos részletekről.
  • Szeretettel hívunk minden édesanyát, nagymamát, keresztanyát és „lelki édesanyákat” is az Édesanyák imái imacsoportba. Újonnan alakuló közösségünk olyan imacsoport, amelynek tagjai együtt imádkoznak gyermekeikért, keresztgyermekeikért, unokáikért, leendő gyermekeikért. Az imaórán a Szentlélek vezetését kérve dicsőítéssel, Szentírás olvasásával, átelmélkedésével, gyermekeinkért folytatott imával kérjük az Úr gondviselését. Mottónk az imamozgalom alapítójának, Veronica Williamsnek a gondolata: „Amikor gyermekeinkért imádkozunk, el kell gondolkodnunk azon, hogy mi Jézus akarata velük. Kérnünk kell, hogy megértsük az Ő terveit velük, és azt, hogy ne a mi akaratunk teljesüljön.” Az első alkalomra, melyet az Édesanyák imái imamozgalom Pest megyei koordinátora tart  január 22-én kedden este 7 órakor kerül sor templomunk emeleti hittantermében. A további heti imádságok időpontja a csoporthoz csatlakozó édesanyák igényei szerint fog kialakulni. További információkat az edesanyakimai.hu weboldalon és a bejárat melletti hirdetőtáblán találhatunk.
  • Örömmel hirdetjük a testvéreknek, hogy immár véglegessé vált templomunk szentelésének eddig csak remélt és tervezett időpontja: a pátyi Szent II. János Pál pápa templom felszentelésére az idén tavasszal a húsvét ünnepét követő vasárnapon, 2019. április 28-án, Irgalmasság vasárnapján délelőtt 10 órakor kerül sor – ünnepi püspöki szentmise keretében.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!