Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2022. V. 15.

Húsvét 5. vasárnapja

Dátum: 2014. május 18. vasárnap
Utolsó módosítás: 2022. május 15. vasárnap
Kategóriák:
Címkék: Hirdetések, Miserend

Az előttünk álló héten templomunkban a szertartások rendje a következőképpen alakul:

  • kedden este 7 órakor, szerdán reggel ½ 7-kor, pénteken pedig este 6 órakor lesz szentmise;
  • szombaton este 6 órakor előesti szentmise lesz;
  • vasárnap reggel a szokásos időpontban, 8 órakor kezdődik a szentmise;
  • hétfőn reggel 6 órakor és kedden este 9 órakor közös taize-i imát tartunk;
  • kedden a szentmise előtt este ¾ 7-kor, pénteken a szentmise előtt és szombaton az előesti szentmise előtt ¾ 6-kor Lorettói litániát imádkozunk;
  • vasárnap reggel a szentmise előtt fél órával közösen rózsafüzért imádkozunk a békéért

A belső hirdetőtáblán kihelyeztük a képviselő-testületbe választható jelöltek listáját. A kijárati kis asztalon pedig megtaláljuk a Mégis különszámát, amely a jelöltek rövid fényképes bemutatkozását tartalmazza. Az onnan ingyenesen elvehető-elvihető. A testületi választás időpontja a jövő hétvége: május 21-22. szombat és vasárnap. Szavazni a szentmisék alkalmával lehet majd. Ha valakinek a jelöltekkel kapcsolatban jogos kifogása van, még a választás időpontja előtt Gábor atyának jelezheti írásban.

Az idei évben is kérjük, hogy a már megfizetett személyi jövedelemadónk 1-1 %-át a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány – javára ajánljuk fel és hívjuk fel a lehetőségre barátaink, ismerőseink figyelmét is. Abban az esetben is tegyük meg felajánlásunkat a Magyar Katolikus Egyház javára, ha személyi jövedelemadónk bizonyos kedvezmények (pl. családi adókedvezmény) miatt nulla forint. Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az Egyház javára 2018-tól  bármikor benyújtott nyilatkozat továbbra is érvényes – azt nem szükséges évről évre megújítanunk. Az Alapítvány javára viszont minden évben újból kell rendelkeznünk. A felajánlással kapcsolatos információk és az ahhoz szükséges formanyomtatvány honlapunkon elérhetőek (www.ude.hu).Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!