Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2019. IX. 15.

évközi 24. vasárnap

Dátum: 2019. április 21. vasárnap
Utolsó módosítás: 2019. szeptember 15. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Miserend
 • Az előttünk álló héten templomunkban pénteken este 6 órakor szentmise, vasárnap reggel 8 órakor igeliturgia lesz áldozási lehetőséggel.
 • Jövő vasárnaphoz egy hétre, szeptember 29-én Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan lesz a makkosmáriai kegytemplom búcsúja. Erre az alkalomra az elmúlt két évhez hasonlóan gyalogos zarándoklatot szervezünk. A zarándokok reggel 7:20-kor gyülekeznek a templom előtt, és 1/2 8-kor indulnak az erdőn át a budakeszi Makkosmáriára. A kisgyermekes családokat is szeretettel buzdítjuk a részvételre, nekik lehetőségük van egy rövidebb útvonalon Budakeszi felső részétől a Kálvária felé megközelíteni a kegytemplomot. A részleteket jövő héten hirdetjük. Akinek kérdése van, forduljon Schumicky Ildikóhoz! Telefonszáma a honlapunkon megtalálható.
 • A Protestáns Akadémia - Páty 2019 őszi szemeszterének nyitó alkalma szeptember 18-án szerdán este 6 órakor lesz a református gyülekezeti házban (Páty, Kossuth L. u. 95.).
  Első alkalommal egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melynek keretében arra keresik a résztvevők a választ, hogy hogyan is viszonyul egymáshoz manapság a fiatalság és az egyház. Az alkalom plakátját a belső hirdetőtáblán találjuk. Református testvéreink minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 • A Székesfehérvári Egyházmegye programjai közül a szeptember 21. szombati Alzheimer Világnapra és a szeptember 27-28-i, pénteki és szombati bodajki ifjúsági zarándoklatra szeretnénk felhívni a testvérek figyelmét. Az események plakátját elhelyeztük a belső hirdetőtáblán, a részletekről az egyházmegye honlapján tájékozódhatunk.
 • A fiatalok figyelmébe a Forráspont – még egy nap Jézussal eucharisztikus napot is szeretnénk ajánlani, melyet szeptember 21-én Budapesten a BOK Csarnokban rendeznek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A https://www.iec2020.hu/hu/forraspont linken olvashatjuk a részletes programot és regisztrálni is itt lehet.
 • Templomunk épülő és 2020-ban elkészülő orgonájára az egyházközség, illetve az alapítvány számlájára eddig összesen 1 054 595,- forint adomány folyt be. Köszönjük szépen a felajánlásokat, és egyben szeretettel kérjük a testvérek további adományait erre a célra, mivel ahhoz, hogy  az elkészülő orgonát ki tudjuk fizetni 5 millió forint céltámogatással kalkuláltunk. Adományainkat befizethetjük csekken – ezt a kijáratnál találunk, illetve utalhatjuk akár az egyházközség, akár a templomépítés alapítványának számlájára – orgona megjelöléssel. A számlaszámok az előző linkeken a honlapunkon megtalálhatóak.
 • Az idei tanévben is nagy szeretettel hívjuk az óvodás és általános iskolás gyerekeket a TaKi játékra. A szentmisék végén a kijáratnál találjátok a feladatokat, amiket a megfejtésetekkel következő vasárnapra hozzatok vissza és a kijelölt dobozba dobjátok be. A szentmisék végén sorsolunk egy nyertes megfejtőt.
 • Szeretettel várjuk az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat, fizikai és lelki édesanyákat egyaránt az Édesanyák imái csoportba. Részvételi szándékot Miczinger Andreánál (keddi csoport) vagy Király Mónikánál (csütörtöki csoport) lehet jelezni, illetve a csoport tevékenységével kapcsolatban is tőlük lehet bővebb információt kapni.
 • Ma délután 3 órakor Teleki Miklós orgonaművész ad hangversenyt a mányi templom felújított orgonáján. A koncertre a belépés díjtalan. Mányi testvéreink minden zeneszerető érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!