Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2017. VI. 25.

ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

Dátum: 2017. június 25. vasárnap
Utolsó módosítás: 2017. június 27. kedd
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Gyűjtés, Miserend, Egyházmegyei program, Imaóra, Baba-mama kör
  • Templomunkban a héten a nyári rend szerint, pénteken este 7 órakor és vasárnap reggel 8 órakor lesz szentmise.
  • Jövő vasárnap, július 2-án lesz Budajenő templomának búcsúja. Az ünnepi szentmise délelőtt ½ 11-kor kezdődik a Szent Péter és Pál templomban.
  • Ugyanezen a napon lesz a vértessomlói Sarlós Boldogasszony templom búcsúja is. A délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében Spányi Antal megyés püspök atya megáldja a gyermekáldásra váró és gyermek születésére készülő családokat. Az ünnepen hálatáblát állítanak mindazoknak a gyermekeknek a születésére emlékezve, akiknek élete a kegyhelyen kapott áldás után indult el.
  • Gábor atya június 29-én, csütörtökön, Szent Péter és Szent Pál apostolok, a templom védőszentjeinek ünnepén este 6 órakor szentmisét mutat be Budajenőn. Erre a szentmisére különösen is nagy szeretettel hívja és várja a frissen érettségizetteket, a vizsgaidőszakukat eredményesen lezárt egyetemistákat és főiskolásokat - közös hálaadásra és utána egy koccintásra.
  • Plébániánk baba-mama körének következő találkozója a héten kedden délelőtt 10-12-ig lesz a templomban. Az alkalom témája: a szent csend.
  • Budajenőn a templombúcsú ünnepéhez kapcsolódóan a templomtéren és környékén július 1-jén, szombaton falunapot tartanak, melynek részletes programjáról a község honlapján (http://www.budajeno.hu) tájékozódhatunk.
  • Ugyanennek a napnak az estéjén kerül sor a hagyományos nyári Zsámbéki Premontrei Esték koncertsorozat második hangversenyére, Gesztesi-Tóth László orgonaestjére. A koncert helyszíne a barokk plébániatemplom, kezdési időpontja este 7 óra. A belépés ingyenes. A további júliusi szombat estéken megrendezésre kerülő koncertek programját a zsámbéki egyházközség honlapján (http://www.zsek.hu) olvashatjuk.
  • Gábor atya nagy szeretettel köszöni mindazok segítségét, akik az elmúlt hetekben a kitett dobozba elhelyezték a templom belső terének kialakításával kapcsolatos gondolataikat. Az ötletek jelentős részével egyetért, és törekedni fog arra, hogy azok lehetőség szerint megvalósulhassanak.
  • Július-augusztus hónapokban készül el szerződés szerint a templomunk előtti közterületen kialakítandó 37 férőhelyes gépkocsi parkoló. Az építkezéshez a munkaterület átadása az előttünk álló hét végén történik meg, az építkezés az ezt követő héten kezdődik. A munkák megkezdését követően kérjük a testvéreket, fokozottan ügyeljenek a parkolásnál arra, hogy a főbejárat felőli rézsű munkaterület lesz, így használata tilos. Parkolni az építkezés alatt a Munkás tér egyéb részein lehet, figyelemmel a KRESZ szabályainak betartására, a kapubeállók szabadon hagyására – az ott lakók mozgásának esetleges akadályozását elkerülendő.
  • Ebben az évben a péterfillér-gyűjtést jövő vasárnap, július 2-án tartjuk. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!