Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2017. XII. 10.

Advent 2. vasárnapja

Dátum: 2017. december 10. vasárnap
Utolsó módosítás: 2017. december 11. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Karitász, Hirdetések, Miserend, Mégis, Lelkigyakorlat, Koncert, Betlehemes, Roráte, Adventi gyertyagyújtás
 • Az előttünk álló héten templomunkban a szertartások rendje a következőképpen alakul:
  • pénteken, december 15-én reggel ½ 7-kor lesz roráte – ezen a napon este nem lesz szentmise;
  • másnap, december 16-án, szombaton is lesz templomunkban roráte – a Zsámbéki-medence regnumi közösségeinek rorátéja, melyre a pátyi híveket is szeretettel várják, reggel 7 órakor kezdődik;
  • ugyanezen a napon este 6 órakor tartjuk az idei harmadik közös adventi gyertyagyújtást;
  • vasárnap, december 17-én, advent harmadik vasárnapján a szokásos időpontban, reggel 8 órakor lesz szentmise.
 • A környező települések rorátéinak időpontjait a külső hirdetőtáblán olvashatjuk.
 • Szintén itt megtaláljuk a karácsony és az újév liturgikus alkalmainak rendjét. Az ünnepi liturgiák időpontjait tartalmazó szórólapot a hátsó kis polcról vihetünk.
 • December 16-án, szombaton délelőtt adventi lelki nap lesz gyermekeknek Budajenőn, mely közös imádsággal kezdődik a templomban 9 órakor, majd az iskola épületében folytatódik – külön foglalkozással az alsó, illetve a felső tagozatosok számára. A program délig tart. A délelőtt folyamán a gyermekeknek szentgyónásuk elvégzésére is lesz alkalmuk.
 • Ugyanezen a napon, december 16-án, szombaton a gyertyagyújtás után este 7 órakor ünnepi adventi koncertet ad templomunkban a Benyus családi kórus és kamaraegyüttes. A koncertre a belépés díjtalan, de adományokat templomunk továbbépítésére szívesen fogadunk a hangverseny alkalmával. A hivatásos zenészekből álló – több mint 50 fős – háromgenerációs családi ének- és zenekar hangversenyét, melynek kifejezetten karácsonyi műsora kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes időtöltést ígér, nagy szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe. A koncert alkalmával a helyszínen lehetőségünk lesz az együttes karácsonyi CD lemezének megvásárlására is.
 • Másnap, december 17-én, advent 3. vasárnapján a szentmise után a karitász rendez adventi vásárt, és szerény agapéra, kötetlen beszélgetésre is invitálja a testvéreket ugyanekkor.
 • Az idei adventben is szeretnénk feleleveníteni a szálláskeresés hagyományát. Aki szeretne bekapcsolódni, kérjük, iratkozzon fel a kijáratnál levő kis asztalkán elhelyezett lapra, illetve egyeztetés céljából keresse Reményi Juditot.
 • A szálláskeresés első alkalma lesz egyben plébániánk családcsoportjának decemberi találkozója is. Ekkor, december 15-én este 7 órára szeretettel várjuk a családcsoport tagjait és mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának a közösségi imába a Reményi család otthonába (Gyártelep utca) – a közös készületre és együttlétre.
 • Az egykori plébánosunk Zsolnay Béla atya írásaiból összeállított kötetből kaptunk még néhány értékesíthető példányt. Ezeket a kijárat előtti polcon találjuk. A kötetek a darabonként 1000,- forintos vételár ellenében onnan elvihetőek.
 • Egyházközségünk lapjának, a Mégisnek a következő számát karácsonyra szeretnénk megjelentetni. A december 16-i lapzártáig szeretettel kérjük és várjuk az egyházközségünk életét érintő vagy a karácsonyi témájú írásokat az ünnepi számba – a szerkesztőség címére: .


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!