Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2019. II. 10.

Évközi 5. vasárnap

Dátum: 2019. január 27. vasárnap
Utolsó módosítás: 2019. február 11. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Miserend
  • Templomunkban az előttünk álló héten a szokásos időpontokban, pénteken este 6 órakor és vasárnap reggel 8 órakor lesz szentmise.
  • Pénteken az esti szentmise keretében beteg testvéreink részesülhetnek a betegek szentségében. A szentséget az veheti fel, aki a kegyelem állapotában van, vagyis előtte részesült a bűnbocsánat szentségében. Ezért a szentmise előtt gyóntatás is lesz.
  • Február 14-én csütörtökön este ½ 8-kor tartjuk szokásos havi szentségimádási óránkat. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy imádkozzunk együtt közösségünk lelki és gyakorlati épüléséért, így is készülvén nagy közös ünnepünkre, templomunk szentelésére.
  • Holnap, február 11-én hétfőn este 7 órakor Gábor atya a szentségek – keresztség, elsőáldozás, bérmálkozás – felvételére készülő felnőtteknek tart szentségi katekézist. Szeretettel hívja és várja minden, a hitünkkel kapcsolatos kérdések iránt érdeklődő, hitében megerősödni, elmélyülni vágyó felnőtt testvérünket.
  • A Székesfehérvári Egyházmegye az iskolában hitoktatásban részesülő gyermekek számára hittanversenyt hirdet. Nevezni 3 fős csapatokkal lehet – február 15-ig. A pontos versenykiírást olvashatjuk a belső hirdetőtáblán, illetve az egyházmegye honlapján – http://www.szfvar.katolikus.hu/hittanverseny - is tájékozódhatunk a versennyel kapcsolatos részletekről.
  • Örömmel tudatjuk, hogy a már sok éve hagyománnyá vált családos farsangi mulatságunk ebben az évben sem marad el: időpontja az idén farsang utolsó vasárnapjának, március 3-ának délutánja, helyszíne – a szokásos módon – a Kossuth Lajos utcai Művelődési Ház. A részletes programot a következő hétvégéken hirdetjük majd, de az időpontot már most beírhatjuk naptárunkba.
  • Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe a pátyi Protestáns Akadémia február 13-i, szerdai előadását, melyet Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár tart Magyarország az üldözött keresztények védelmében címmel. A program kezdete este 6 óra, helyszíne a Kossuth Lajos utcai Református Gyülekezeti Ház.
  • Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az idei esztendőben is lehetőségünk van arra, hogy már megfizetett személyi jövedelemadónk 1-1 %-át egy bejegyzett egyház, illetve egy társadalmi szervezet – esetünkben a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány – javára felajánljuk. Adóbevallásunk elkészítésénél ne feledkezzünk meg erről a külön anyagi áldozatot nem igénylő lehetőségről, és hívjuk fel rá barátaink, ismerőseink figyelmét is! Az alapítvány részére felajánlott civil 1%-kal új orgonánk építését, valamint templomi koncertek szervezését is támogathatjuk. Fontos, hogy amennyiben adóbevallás készítésére vagyunk kötelezettek, akkor is rendelkezzünk az egyház javára felajánlható 1 %-ról, ha megfizetendő adónk 0 forint – ugyanis az ún. egyházi kiegészítő támogatást a rendelkező nyilatkozatok száma alapján kalkulálják. A tudnivalókat tartalmazó szórólapot a kijárati polcról vihetünk. A felajánlással kapcsolatos információk és az ehhez szükséges formanyomtatvány honlapunkon is elérhetőek.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!