Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2018. V. 20.

Pünkösdvasárnap

Dátum: 2018. március 25. vasárnap
Utolsó módosítás: 2018. május 22. kedd
Kategóriák: Közösség
Címkék: SZJA 1%, Hirdetések, Miserend
  • A héten templomunkban a szokásos időpontokban: pénteken este 6 órakor és vasárnap reggel 8 órakor lesz szentmise, a hónap utolsó szombatja lévén szombaton is előesti szentmise délután ½ 5-kor
  • Május hónapban valamennyi szentmise előtt negyed órával Lorettói litániát imádkozunk.
  • Jövő vasárnap, május 27-én a szentmise után agapé lesz, melyre karitászcsoportunk szeretettel vár mindenkit.
  • A Székesfehérvári Egyházmegye az idén pünkösdhétfőn, azaz holnap is megszervezi hagyományos családi napját. A székesfehérvári Bregyó Közi Ifjúsági Szabadidő Központban megrendezésre kerülő program délelőtt 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik és délután 4 óráig tart. A részletekről az egyházmegye honlapján tájékozódhatunk. A családi napot nagy szeretettel ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe.
  • Május 26-án szombaton az idén már negyedik alkalommal kerül sor a Keresztény Sziget rendezvényre a Margitszigeten az ÉrMe Hálózat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezezésében. Az idei rendezvény központi témája az ismeretszerzés jövője. Az egész családnak tartalmas időtöltést és kikapcsolódást kínáló rendezvény programját annak honlapján (www.keresztenysziget.hu) olvashatjuk. Ezt a rendezvényt is szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe.
  • Plébániánk karitászcsoportja idén is megrendezi  5 napos nyári táborát. A táborba elsősorban alsó tagozatos gyerekeket várnak június 25-29-ig, hétfőtől péntekig a templom közösségi termébe. Ebédet minden nap biztosítunk, az együttlét reggel 9 órától délután 1/2 5-ig tart. A program kirándulás, közös játék, kézműveskedés lesz. A tábor költségeihez családonként  5000 Ft hozzájárulást kérünk. Jelentkezni személyesen Czajlik Gabriellánál, e-mailben pedig Schumicky Ildikónál () lehet.
  • A Székesfehérvári Egyházmegye az idén nyáron is szervez egyházmegyei családos tábort. Időpont: június 30. (szombat) – július 5. (csütörtök). A helyszín Balatongyörök. A táborba elsősorban a családpasztorációban tevékenykedő vagy tevékenykedni kész családokat várnak. Akit érdekel a lehetőség, Gábor atyánál érdeklődhet a további részletekről.
  • Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az idei esztendőben is lehetőségünk van arra, hogy már megfizetett adónk 1-1 %-át egy bejegyzett egyház, illetve egy társadalmi szervezet – esetünkben a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítványjavára felajánljuk. Adóbevallásunk elkészítésénél ne feledkezzünk meg erről a külön anyagi áldozatot nem igénylő lehetőségről, és hívjuk fel rá barátaink, ismerőseink figyelmét is! Fontos, hogy amennyiben adóbevallás készítésére vagyunk kötelezettek, akkor is rendelkezzünk az egyház javára felajánlható 1 %-ról, ha megfizetendő adónk 0 forint – ugyanis az ún. egyházi kiegészítő támogatást a rendelkező nyilatkozatok száma alapján kalkulálják. Szintén fontos, hogy amennyiben ezt a felajánlást az idei esztendőben megtesszük, akkor az visszavonásig érvényes. A tudnivalókat tartalmazó szórólapot a kijárati polcról vihetünk. A felajánlással kapcsolatos információk és az ehhez szükséges formanyomtatvány honlapunkon is elérhetőek (www.ude.hu).
  • Ma, pünkösdvasárnap délután 4 órakor lesz Schumicky Viktória keresztelője, melyre a szülők, Schumicky Pál és Enikő szeretettel várnak mindenkit.
  • Most a szentmise végén tartjuk a TaKi játék múlt heti rejtvényeit jól megfejtők közötti sorsolást.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!