Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2020. V. 24.

Urunk mennybemenetele

Dátum: 2020. május 24. vasárnap
Utolsó módosítás: 2020. május 23. szombat
Kategóriák:
Címkék: Hirdetések, Miserend

Gábor atya pénteki levelében már megosztotta velünk az örömteli hírt: a járványhelyzet enyhülésével püspök atya - a kormányzat által is kért elővigyázatossági intézkedések betartása mellett - engedélyezte az egyházmegye templomaiban a nyilvános, hívek által látogatható szentmisék bemutatását vasár- és ünnepnapokon is.

Így Gábor atya a szokásos vasárnapi időpontban, reggel 8 órakor mutat be szentmisét itt Pátyon a templomban, melyen mi is részt vehetünk. A szentmisét közvetítjük is, az élő közvetítés a szokott linken - https://www.youtube.com/c/UdeHuPaty - lesz elérhető. Kapcsolódjunk be - lehetőségeinkhez mérten, belátásunk szerint - minél többen személyesen vagy az online közvetítés útján a vasárnapi ünnepi liturgiába.

A szertartáson részt vevőktől kérjük - mindannyiunk védelmében -, hogy ügyeljenek az érvényben lévő aktuális járványügyi szabályok betartására. Akut betegségre utaló tünetekkel ne jöjjünk el a templomba, ott pedig a nem egy háztartásban élők között tartsuk be az előírt 1,5-2 méteres szociális távolságot helyeink elfoglalásánál. Ennek megkönnyítése érdekében templomunkban holnap a szentmisén való részvételhez igénybe vehetjük a templommal egybenyitható közösségi termet és az udvart is, ahol szintén elhelyezünk padokat. A szertartás alatt viselhető szájmaszk.

Kérjük, hogy 65 év feletti vagy a járványügyi szempontból kockázatot jelentő krónikus betegségben szenvedő testvéreink fokozott körültekintéssel vegyenek részt a liturgikus alkalmakon.

Ahogy azt püspök atya - általam most is csatolt - levelében olvashatjuk, mivel a járványveszély továbbra sem szűnt meg, érvényben marad a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 17-én kelt rendelkezése, mely felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Lelkismereti döntésünket arról, hogy milyen módon teszünk eleget a vasárnap megszentelése parancsának, ennek és saját helyzetünk, életkörülményeink, egészségünk ismeretében hozhatjuk meg.


Találd ki! TaKi feladványok


Koronavírus információkHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!