Alapítvány adatok

SZJA 1 százalékának felajánlása (SZJA 1%), A Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány adószáma: 18687996-2-13

Dátum: 2017. január 08. vasárnap
Utolsó módosítás: 2023. április 23. vasárnap
Kategóriák:
Címkék: Alapítvány, SZJA 1%

ADJON 1-et a 100-ért!

Alapítványunk több, mint 10 éve, kivétel nélkül, minden egyes felajánlott SZJA 1%-ot teljes egészében, költségek levonása nélkül, azaz 100%-ban a templom építésére fordítja.

2014-ben megkaptuk a pápai hivatal engedélyét, hogy új templomunkat a szentéletű II. János Pál nevére szentelhessük fel, a templomszentelésre 2019. április 28-án vasárnap délelőtt 10 órakor került sor. Jelenleg a templom új orgonájára gyűjtünk, támogassa törekvéseinket!

Alapítványunk az új civil törvénynek megfelelve, továbbra is közhasznú alapítvány, így fogadni tudja az adózók SZJA 1 százalékának felajánlását, melyet 100%-ban az új pátyi templom építésére használtunk és használunk fel.
(Alapítványunk által megkapott SZJA 1% korábbi felhasználás részleteit itt találja)

A Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány adószáma: 18687996-2-13

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

Már évek óta - így az idén is - lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 2x1%-át felajánlani egy bejegyzett, működő egyháznak, valamint egy társadalmi szervezetnek (pl. egyesületnek, alapítványnak) anélkül, hogy ez akár egyetlen forintunkba is kerülne.

Aki az elmúlt évben szerzett jövedelme alapján személyi jövedelemadó megfizetésére kötelezett, annak nincs más teendője, mint az, hogy az idei adóbevallásával együtt a két rendelkező nyilatkozatot is – lezárt borítékban – vagy elektronikus bevallás esetén elektronikus nyilatkozattal. eljuttatja az adóhatósághoz. Az, aki a NAV által készített SZJA bevallástervezetet elfogadja szintén elekronikusan tuja rendelkezését megtenni az elektronikus elfogadással egyidejűleg.

Lehetőségünk van tehát a már megfizetett SZJA 1 százalékát alapítványunk, másik 1 százalékát pedig a Magyar Katolikus Egyház részére eljuttatni.

Mind az egyház, mind az alapítvány javára szóló, kitöltött nyomtatványokat letölthetik a lent található linkek segítségével. A nyilatkozatok szabadon felhasználhatók és sokszorosíthatók, azokon olvashatjuk a felajánlással kapcsolatos pontos tennivalókat.

Kérjük a kedves híveket, hogy éljenek ezzel az – anyagi terhet nem jelentő – lehetőséggel, és hívják fel erre rokonaik, barátaik, ismerőseik figyelmét is.

Kérjük a testvéreket, akkor is rendelkezzenek adójuk egyházi 1%-áról (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011), ha a kedvezmények miatt (pl. többgyermekes nagycsaládok) a fizetendő (és egyben a felajánlható SZJA 1%) 0 Ft, ugyanis az egyházaknak juttatott kiegészítő támogatást a felajánlók száma és nem a felajánlott 1%-ok összege alapján számítják.

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi Ha valaki nem rendelkezik az 1 %-ról, adójának ez a része a központi költségvetésben marad.

Az 1%-ról akkor is érdemes rendelkezni, ha a rendelkező fizetendő adója 0 Ft, mert az egyházak részére juttatott összeg kiszámításánál a rendelkezők számát is figyelembe veszik.

Előre is köszönjük!

Részletes információk a kitöltés módjairól a NAV weblapján itt találhatók:
https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/11-os-rendelkezes-2023-banHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!