Karitász

Karitász elérhetőségek

Dátum: 2014. november 16. vasárnap
Utolsó módosítás: 2024. február 12. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Karitász

Karitász fogadóóra

Minden hónap első péntekjén 10-11.30 óráig a Szent II. János Pál templomban.
Első alkalom: 2024. március 1.

A következő telefonszámon más időpontot is lehet egyeztetni:
hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között: 06-30 54 918 56

 

Karitász csoportunk 2007 óta működik a plébánián.

Feladatunknak tekintjük a szeretetkapcsolatok ápolását, illetve felépítését azokkal, akik szükséget szenvednek bármiben. Feladatunk ellátásához fontos, hogy jelzéseket kapjunk. Ezért havonta fogadóórát tartunk, és telefonos elérhetőségünkön is várjuk azok jelentkezését, akik segítséget szeretnének kérni tőlünk.

Csoportunk tagjai valamennyien önkéntesen látják el szolgálatukat. A működésünkhöz szükséges anyagi javakat adományokból és gyűjtésekből teremtjük elő.

Törekszünk arra, hogy a hozzánk fordulóknak fizikai és lelki segítséget egyaránt nyújtani tudjunk. Ha kell, babaholmit gyűjtünk nehéz helyzetbe került édesanyáknak, idősek, betegek gondozását, gyógyszerellátását, ha szükséges, ügyintézését szervezzük meg. Nehéz helyzetbe került családoknak is igyekszünk segítséget nyújtani. Magányos idősek látogatását igyekszünk megszervezni. Ha valaki öregség, betegség miatt nem jut el a templomban, szívesen meglátogatjuk. Évente kétszer, ősszel és tavasszal élelmiszert osztunk. Hetente kovászos kenyeret, pékárut juttatunk el rászorulóknak.

Karitász tagok:
Bán Mária,
Bilik Jánosné,
Czajlik Gabriella,
Füzes Mária,
Hájas Ágnes,
Monostoriné dr. Turáni Emese,
Nagy Ambrus Nóra,
Schumickyné Könyves Tóth Ildikó,
Végházy RichárdnéHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!