Egyházi hozzájárulás

Egyházadó

Dátum: 2019. november 30. szombat
Utolsó módosítás: 2020. március 15. vasárnap

Az Egyházi Törvénykönyv 222. kánon, 1.§ alapján „a krisztushívők kötelesek hozzájárulni az egyház szükségleteinek kielégítéséhez”.

Egyházi hozzájárulásAz Egyházmegyei Hivatal ajánlása szerint az egyházközségi hozzájárulás összege személyenként a nettó jövedelem 1%-a. Az alábbi táblázat segítséget nyújt az összeg megállapításában.

A Pátyi Római Katolikus Egyházközség Képviselő-testülete a 37/2006. (VI.2) KT. határozatában úgy határozott, hogy Pátyon az önkéntes egyházi hozzájárulás mértéke jövedelemmel rendelkezők esetében az éves nettó összjövedelem 1%-a, de legalább 5000 forint, nyugdíjasok esetében a hozzájárulás mértéke legalább évi 1500 forint. A Testület határozatában leszögezte továbbá, hogy az egyház támogatása lelkiismereti kérdés.

Az egyházadó befizethető:

  • postai csekken, mely beszerezhető a plébánián, illetve elvihető az újságtartó polcról;
  • átutalással a 11103303-19835972-36000001 bankszámlaszámra (CIB Bank);
  • készpénzben Jordán László egyházközségi pénztárosnak a vasárnapi szentmisék után.

Csekken vagy átutalással történő fizetés esetén a megjegyzés rovatban tüntessük fel: „egyházadó”! A befizetésről szóló bizonylatot – nyugtát, csekkszelvényt, bankszámlakivonatot – minden esetben őrizzük meg, hiszen szükség esetén ezzel igazolhatjuk a befizetés tényét!Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!