Kilenced

Bevezetés

Dátum: 2019. február 18. hétfő
Utolsó módosítás: 2019. február 20. szerda
Kategóriák: Közösség
Címkék: Szent II. János Pál, Templomszentelés, Kilenced

Urunk! Kérünk, adj tehetséget, testi és lelki erőt,
hogy közösségünket és templomunkat
a Te dicsőségedre felépíthessük!

  

Bevezető a nagy kilencedhez

 

„Uram! Tudom, hogy a hit csak a kapcsolat elején látszik magánügynek. Szeretném meghallani kezdeményező szavadat és igent mondani rá. Meghívásod nem zárhat be önző magányomba, hanem kinyit a valóságra, az élet teljességére. Hitem által kezet nyújtok a másik ember felé. Tudom, hogy hitem bekapcsol Isten népének nagyobb közösségébe. Erősítsd legszemélyesebb ügyemet, hogy életet alakító közügy legyen. Élni, hinni és szeretni csak közösen lehet.”

(Szent II. János Pál)

 

Kedves Testvérek!

Hosszú út áll mögöttünk a templomépítés gondolatának megfogalmazása óta a templomszentelés ünnepéig. 20 év, hosszú és rögös út, sok-sok nehézséggel és sok-sok örömmel.  Azért, hogy templomunk szentelését méltóképpen, tiszta és emelkedett szívvel tudjuk együtt megünnepelni, szeretettel ajánlom figyelmükbe ezt a lelki előkészületet.

9 héten át fogunk együtt elmélkedni a vasárnapi szentmiséken egy-egy szó, mottó kapcsán, és adunk kézbe (ill. teszünk föl a honlapunkra – www.ude.hu ) mindig a következő hétre szóló lelki táplálékot. Fontos azonban, hogy a szó ne maradjon hatás nélkül az életünkre, hanem mindig törekedjünk arra, hogy azt valóra is váltsuk. Az adott heti szentírási részt, elmélkedést többször is olvasgathatjuk, a hozzá tartozó imádságot minden nap elmondhatjuk, nap közben a heti „feladatot” gyakorolhatjuk. Fontos talán, hogy reggelente tudatosítsuk magunkban azt az egy szót, ami a hét mottója, s így már jobban eszünkbe jut majd napközben is, ha olyan helyzetbe kerülünk, ahol a szó megelevenedhet.  Ezek természetesen csak támpontok, hogy végül ki hogyan kapcsolódik be a közös készületbe, hogy ki hogyan használja a kiadott anyagot, az mindenkire magára van bízva.

Kívánom, hogy ez az időszak mindnyájunk számára áldás legyen, és meg tudjuk érlelni a lelki elmélyülés gyümölcseit.

Kérjük együtt templomunk védőszentjének, Szent II. János Pál pápának közbenjárását, áldását egész közösségünkre és templomunkra.

 

Páty, 2019. február 18.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!