Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Nyári családos tábor Szarvas - 2007. június 16-19.

Dátum: 2007. június 19. kedd
Utolsó módosítás: 2018. december 23. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Egyházközségi tábor
Szarvas, 2007. június 16-19.


Köszönjük Istvánnak, Szepinek és Szabolcsnak!

Jövőre folytatjuk...


A táborhely kezelője a szálláshely foglalást írásban is visszaigazolta, ezzel véglegessé vált a helybiztosítás.

Megkaptam a tábor férőhelyeiről készült vázlatot is. Eszerint rendelkezésünkre áll ifjúsági szállás jelleggel összesen 94 faházas szálláshely és 30 sátorhely. Eddig 16 család jelentkezett, pontosan 73 fővel, vagyis most még mindenki faházban tudna aludni. Ez persze csupán elvi lehetőség, hiszen sokan szeretnének sátorban aludni. Erről egyébként még mindenki ráér dönteni, hiszen a táborban csak mi leszünk.
A szállásbeosztást az igények ismeretében, azok korlátozott figyelembevételével készítjük majd el és a beosztásról időben tájékoztatást adunk.

Minden leendő Táborlakót üdvözöl:
Dr. Kővágó István szervező

Étkezés /adag/fő
Reggeli: 302 (normál adag) 373 (nagy adag)
Ebéd: 446 (normál adag) 809 (nagy adag)
Vacsora: 380 (normál adag) 643 (nagy adag)
Három étkezés együtt: 1.128 (normál adag) 1.825 (nagy adag)

Szállás /fő/éj
Faház: 1.100
Sátor: 600
Mosatás: egyszeri 500
Kerékpárszállító utánfutó: 28-35.000 / 42 kerékpár

Helyszín: Körös-Maros Nemzeti Park és települései (Szarvas, Békésszentandrás, Kondoros), Cserkeszőlő

Szálláshely: Ifjúsági tábor, Szarvas, Rákóczi u. 3.

Kikapcsolódási, sportolási lehetőségek: vizitúra a Holt-Körösön kenukölcsönzéssel (4 fő/kenu); kerékpártúra az új és egyre bővülő körös-völgyi kerékpárúton a kistérség falvaiba – megtekintve azok nevezetességeit; kerékpárral látogatás a békésszentandrási duzzasztónál – a hajózsilip megtekintése működés közben, esetleg ki is próbálva azt; Szarvas nevezetességeinek megtekintése; látogatás (fél-egynapos program lehet) Cserkeszőlőre, az ottani gyógyfürdőbe és élményparkba. Rossz idő esetén Szarvasi Gyógyfürdő(fedett).

Látnivalók:

Szarvas: Történelmi Magyarország közepe; történelmi emlékút; (esti) hajókázás a Katalin II. sétahajóval egy „vérbeli” magyar hajóskapitány vezénylete mellett – hajóvezetési lehetőséggel – a Holt-Körösön, keresztül a városon ( a hajó 50-60 fő esetén odajön értünk a táborba); a Tessedik Sámuel építette, 4200 hívő befogadására alkalmas, evangélikus ótemplom; egyetlen működőképes magyarországi szárazmalom egy meseszámba menő idegenvezetés mellett; a Körös-Maros Nemzeti Park látogatóközpontja és tanösvénye.

Békésszentandrás: duzzasztó és hajózsilip; a Gödényhalom (Magyarország legnagyobb kunhalma).

Környező települések: Kondoros, Öcsöd, Gyomaendrőd.

Cserkeszőlő: gyógyfürdő és élménypark (Európa legelső és leghosszabb ponyvacsúszdájával, hullám- és élménymedencékkel, úszó- és gyógymedencékkel (reumás panaszok ellen kiváló), fizető parkolóval (70 Ft/óra).

Fenti települések és Cserkeszőlő is rendelkezik honlappal, így a leírtak ott is tetten érhetők.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!