Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Laudate Gyermekkar koncertje

Dátum: 2019. december 14. szombat
Utolsó módosítás: 2019. december 24. kedd
Kategóriák: Közösség
Címkék: Koncert

Az idei adventben koncertet ad Pátyon a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola LAUDATE Gyermekkara. Karvezető. Sapszon Borbála. Helyszín: Szent II. János Pál Templom, Páty, Munkás tér. Időpont: 2019. december 14, szombat, este 7 óra

Koncert felvétele:

A Laudate Gyermekkart az iskolában tanuló felső tagozatos (10-15 éves) lányok alkotják, ezzel a második legfiatalabbakból álló, és egyben az iskola legnagyobb létszámú kórusa látogat el Pátyra.

A gyermekkar kiemelkedő eredményt ért el a 2019 áprilisában megrendezett XVII. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelyen tizenöt ország harminchárom kórusa vett részt. A Laudate igen magas pontszámmal lett a gyermekkari kategória I. helyezettje, valamint az Emberi Erőforrások miniszterének különdíját is átvehették a kórusművek kimagasló zenei megvalósításáért.

A kórus többször szerepelt a Dohnányi Zenekarral együtt filmzenei koncerteken. Újdonságnak számít, hogy pár éve több filmszerepre is felkérést kaptak. Ilyen volt a Rossz versek c. magyar film, valamint legutóbb, 2018 őszén Szabó István, Oscar-díjas filmrendező Zárójelentés című új filmjének forgatása. A kórus összetétele évről évre változik, mely csak tovább növeli sikereik értékét. Sapszon Borbála zenepedagógus-karvezető, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanára. Édesapja, ifj. Sapszon Ferenc, az iskola alapító karnagya. Borbála a Laudate gyermekkarral azon dolgozik, hogy „a 70 lány lelkes, és belülről átélt éneklése átütő erővel jusson el a hallgatóság szívéhez.” A tervezett programot a plakáton feltüntettük.

A koncertre a belépés díjtalan, a szervező Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány minden érdeklődőt szeretettel vár a mintegy egy órás koncertre. Adományokat a templom jövőre elkészülő orgonájának megépítéséhez plébániánk szívesen fogad. A koncert alkalmával lehetőség lesz a gyermekkar CD lemezeiből vásárolni.

A koncert külön érdekessége, hogy a koncertnek otthont adó, idén felszentelt templom építész tervezői november 15-én Pro Architectura 2019 díjat vehettek át a Parlamentben. A díjat a templom tervezéséért kapták, melyhez ezúton is gratulálunk!

Szeretettel hívunk és várunk minden zenét szerető, a világhírű magyar kórusmuzsikát kedvelő nézőt.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!