Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Jósvafői kirándulás 2005. október 28-30.

Dátum: 2005. október 30. vasárnap
Utolsó módosítás: 2018. február 04. vasárnap
Kategóriák:
Címkék: Kirándulás

Kommentátor: Kővágó Balázs
(ez az oldal nem jöhetett volna létre a Pentax, a Kodak, a Fuji, Schumicky Teréz, Michels Anna és Czajlik Zoli nélkül)

Időszámításunk szerinti 2005. év, október hó 28. napján megkezdtük hosszú és fárasztó utazásunkat egy kényelmes IC-n.

A hosszú utazás után fáradtan, de vidáman megérkeztünk a szögligeti templom elé, nem tudva, hogy még kb. 2 km áll előttünk hidegben és sötétben a turistaházig.

Alig hogy elaludtunk, már fel is keltünk és ki-ki nekifogott a reggeli elfogyasztásához.

Ezután szedelődzködtünk és elindultunk a Baradla-barlang aggteleki bejáratához.

Az aggteleki bejárattól közel 8 km-t meneteltünk a sötét barlangban, az utat és a cseppköveket vizsgálva (kinek ez, kinek az sikerült jobban) - majd a jósvafői kijárat előtt megálltunk és lemostuk az út porát (ebben az esetben sarát).

Még aznap este Rita megbetegedett, így másnap reggel Gábor bácsitól és tőle szomorú búcsút vettünk. Ritáék hazaindultak, mi pedig tovább. Reggel meglepetésként ért minket az óraátállítás híre, emiatt később volt ébresztő és indulás is, bár a csapat korán kelő része már a megadott időpont előtt túrára készen álldogált az udvaron.

A késői indulásnak köszönhetően hamar megéheztünk, így leültünk egy kevésbé fagyos mezőn megebédelni.

Ebéd után, Zoli és Ádám bácsi segítségével betekintést nyertünk az ország legmélyebb zsombolyába, mely kb. 240 m mély, és tovább haladva az ösvényen csináltunk egy csoportképet is.

Később útba ejtettük a Meteor-barlangot is, majd gyors fordulatot vettünk a vasútállomás felé, hogy elérjük azt a vonatot, amelyik, mint később kiderült, aznap nem is közlekedett. Emiatt csak egy későbbi IC-vel tudtunk a miskolci vasútállomásról továbbmenni Pestre, ahová így este 9 után érkeztünk meg.

Szerencsére a Keletiben már Reményi Laci és Michels Gábor bácsi vártak minket, köszönet érte.
Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a szervezőknek a kirándulás megszervezését.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!