Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

II. János Pál ünnepe 2014

Dátum: 2014. október 22. szerda
Utolsó módosítás: 2016. július 16. szombat
Kategóriák: Közösség
Címkék: Szent II. János Pál

Szent II. János Pál napját Pátyon püspöki szentmisével ünnepeltük.

Spányi Antal megyés püspük atya által celebrált szentmisén részt vett Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Malgorzata Radwan-Vass titkár, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége képviseletében, Dr. Csúcs Lászlóné Halina asszony a lengyel nemzetiségi önkormányzat nevében és részt vettek a falu nemrég megválasztott előljárói.

Püspök atya több imát is felolvasott Szent II. János Pálhoz kapcsolódva illetve az üldözött keresztényekért is imádkozott. Az imák szövege itt letölthető:
Ima a családokért
Ima Máriához
Szent II. János Pál imája
Ima az üldözött keresztényekért 

Püspök atya a szentmisét követően, Gábor atyával együtt részt vett a pátyi önkormányzat által rendezett október 23-i megemlékezésen, majd jó hangulatú közös vacsora zárta az eseményt.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!