Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Házaspárok Útja - 2009

Dátum: 2009. október 10. szombat
Utolsó módosítás: 2018. december 23. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Házaspárok útja

2009. október 10.

Az október 10-én esedékes Házaspárok útja zarándoklatra a következő házaspárok jelentkeztek:
Pátyról a Király, Havas, Kővágó, Reményi, Tankó, Monostori, Imolya, Tarr, Miczinger, Pósfai, Jordán, Reményi és Schumicky házaspár,
Perbálról a Kuti és a Dudás házaspár,
Telkiből a Németh és a Martinez házaspár.
Ez Gábor atyával együtt 35 főt jelent. Megvan a busz, egy 45 személyes „Balázsbusz”. Tehát ha lennének még jelentkezők, akkor szeretettel fogadjuk őket.

A program a következő lesz:

8.15 Gyülekezés Pátyon a régi Coop (ma „csing-csang-csung” áruház) parkolójában
8.30 Indulás
A buszon Gábor atya a zarándoklat mibenlétéről, annak lényegéről és fontosságáról beszél, a Reményi házaspár pedig arról, hogyan jött létre, és hogyan került Magyarországra a Schönstatt családmozgalom.
11.15 Érkezés Óbudavárra
11.30 A schönstatti szentély előtt a Ther házaspár köszönti a zarándokokat, és beszél a Schönstatt lelkiségéről, különös tekintettel arra, hogy milyen ajándékokat hozott ez az ő életükben.
12.00 Úrangyala imádság
12.10-13.30 Házaspárok újának végigjárása
13.40 Közös ebéd
14.10-14.50 Házastársi beszélgetés, séta
15.00 Szentmise a kápolnában
16.00 Indulás haza
19.00 Érkezés Pátyra

Költségek házaspáronként:
Buszköltség 4000 Ft
Ebéd 2 fő részére 1800 Ft
Kísérő könyv 500 Ft
Összesen: 6300 Ft

Kérlek Benneteket, hogy a vasárnapi (október 4-i) szentmise után a buszra szükséges 4000Ft-ot adjátok oda nekem, ill. a perbáliak és a telkiek Gábor atyának!

Páty, 2009. október 2.
Szeretettel Schumicky Ildikó

Házaspárok Útja

Hazaspárok útja 1 állomás

Ozsvári Csaba és IMri

A Házaspárok útja Óbudaváron, a Zánka és Nagyvázsony közötti út mellett fekvő településen található. Itt áll a Magyar Schönstatt Család által építetett kápolna és Családképző Központ.

Maga az út a kápolnától induló és ide visszavezető másfél km hosszú erdőn-mezőn vezető ösvény, mely 15 állomásból áll. Az egyes állomások a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A rajtuk látható -, Ozsvári Imri grafikusművésznő által festett - képek, a szentírási idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a házaspárok elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein, és beszélgessenek egymással.

Emellett egy kísérőfüzet segíti az elmélyülést – Bíró László püspök ajánlásával –, amely minden állomással kapcsolatban egy rövid elmélkedést tartalmaz, és a családi életben fölmerült nehézségek sikeres megoldásához nyújt segítséget. A házaspárok útját a schönstatti családok imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak, és házasságukban megerősödjenek.

Házaspárok útja térképHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!