Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Gryllus Dániel és zenésztársai: Pál apostol - dalok Pál levelei szerint

Dátum: 2023. október 21. szombat
Utolsó módosítás: 2023. október 25. szerda
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Október 21-én szombaton este 7 órakor templomunkban

Az előadás felvétele megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=noTmKNem0yg

a szentmise után a „Pál apostol – dalok Pál levelei szerint” című darabot adják elő Gryllus Dániel és zenésztársai: Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák. Mindenkit szeretettel várunk a programra.

Belépőjegy nincs, de fejenként 2000,- forint adományt szívesen fogadunk a költségek fedezésére. A koncert - a búcsú napjának előestéjén - templombúcsúnk nyitóeseménye lesz.

Facebook (Meta) esemény: https://www.facebook.com/events/1038752310607997/?ref=newsfeed&locale=hu_HU

Előadják: Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák
Zene: Gryllus Dániel, versek: Sumonyi Zoltán.

A dalokat Gryllus Dániel énekli.

Pál, aki Jézus kereszthalála után néhány évvel lett keresztényüldözőből kereszténnyé és apostollá, az 1. század legeredményesebb térítője volt. Élete utolsó 16 esztendejéből 13 levelet ismerünk, köztük a legfontosabbnak tartott – A rómaiakhoz – amelyben elsőként dolgozza ki a keresztény egyház csaknem teljes dogmarendszerét. A koncert bemutatóján 1991-ben Gryllus Dániel és Halmos Béla adta elő a dalsorozatot, és játszottak több száz előadást itthon és a környező országok magyarlakta területein, főleg templomokban.

Gryllus - Pál levelei

A fellépőkről:

Gryllus Dániel több generáció által ismert és szeretett zenész, akinek nevét elsősorban a Kaláka együttesből ismerhetjük, de számos önálló művét is hallgathatjuk.

Szirtes Edina Mókus hegedűművész, énekes és zeneszerző. Hangzásvilága világzenei elemekből épül fel, és műveiben bátran keveri a különböző műfajokat. Számos magyar verset zenésített meg, többek között Lackfi János – Zsámbékon élő költő verseit – akivel közös előadói esteket is tartanak.

Ferenczi György egy egészen más műfajnak: a bluesnak és a rocknak egyik legismertebb képviselője Magyarországon. Együttesével, az “1-ső Pesti Rackák”-kal egyedi hangzást hoztak a magyar zenei életbe. Dalaikban ötvözték a magyar népzenei motívumokat az amerikai blues és rock’n’roll elemekkel.

Különleges zenei és lelki élmény várja mindazokat, akik ellátogatnak az eseményre.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!