Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

ÉrMe látogatás - 2008. április 19.

Dátum: 2008. április 19. szombat
Utolsó módosítás: 2018. november 05. hétfő
Kategóriák:
Címkék:

Az ÉrMe klub tagjainak látogatása Pátyon
2008. április 19.

2008. április 19-én községünkbe látogatott az ÉrMe (Érték Megőrző) Klub és a mintegy 30 keresztény üzletember és családtagjaik 15 oszlopos gyertyán facsemetét ültettek el a leendő templom telke melletti közterületen, részben az ott álló kiöregedett, többnyire beteg kanadai nyárfasor pótlása céljából.
Az ÉrMe Klub tagjai, akik között több pátyiis található, már a korábbiakban is támogatták - akkor pénzadománnyal - a templom építését. Az Ozsvári Csaba egyházi ötvösművész által megtervezett és kivitelezett, kétszárnyas bronzkapu 13 kazettája közül az egyiket a Klub adományából készíti el a művész. A kazetták mindegyike egy-egy ismert bibliai jelenetet ábrázol.
A közös munka kezdetét megelőzően Harkai Gábor plébános, dr.Bognár András polgármester és Bánsághy Balázs megbízott pátyi jegyző fogadta a Klub tagjait, akik megtekintették az épülő új templomot.
Plébános atya az összefogás és a hit szerepét emelte ki, míg Polgármester úr leszögezte: „…az új templomnak 2010-ig el kell készülnie.” Ehhez a falu is igyekszik - erejéhez mérten - minden segítséget megadni.
A fasor elültetését követően a vendégek - a Pátyi Római Katolikus Egyházközség vendégeként - ebéden vettek részt, melyet bórkóstoló követett a helyi Suhayda pincében. Az ÉrMe Klub a nap emlékére minden megjelent tagja részére téglajegyet is vásárolt, mellyel a templom építését támogatta.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az ÉrMe klub résztvevőinek, mind pedig a segítőknek akik lebonyolították e jeles eseményt.

Kővágó István cikkét az eseményről itt olvashatják: Magyar Kurir: Új templom épül PátyonHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!