Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Szilveszter 2020. december 31.

Dátum: 2020. december 29. kedd
Utolsó módosítás: 2020. december 30. szerda
Kategóriák: Közösség
Címkék:

XI. PRKP Szilveszteri Georallye

2020. december 31.

Olvass el minden lenti információt!

Csütörtökön 9 órától itt alább egy link fog megjelenni, amelyre kattintva indíthatod a nevezésed. A nevezéssel együtt az "időd" is elkezd ketyegni, tehát akkor indítsd, ha van nagyjából két órád (egy kicsit kevesebb is elég) a teljes játékra. Egy email címmel csak egyszer tudsz nevezni.

A nevezés lezárva

Fontos információk

Autós verseny NEM gyorsasági verseny, tartsátok be a KRESZ szabályait.

Egy csapat résztvevői: vezető - navigátor - személyzet (megfigyelők). Az ügyességi verseny a figyelem- és feladatmegosztásról, az emlékező képességről, nem az autós gyorsaságról szól, ezért legalább egy sofőr és egy navigátor szükséges a teljesítéshez. (Egy személynek szerintünk nem csak hogy nehéz, hanem egyenesen veszélyes is lehet teljesíteni...)

Ha megkaptátok az induláshoz szükséges csomagot, olvassatok el mindent figyelmesen, utána álljatok neki az útvonal teljesítésének és a megoldásoknak. Könnyű útvonalat állítottunk össze, hogy a kezdők is örömöt leljenek a megoldásban. A sokadszor "menőknek" pedig cél a hibátlan teljesítés.

Minden csapat válasszon magának egy nevet, a nevezéskor csapatnevet, a sofőr és a navigátor nevét, valamint egy email címet kérünk, ahová megérkezik majd az összes információ.

Az útvonalon nem kell online lenni! Csak a nevezéskor (amit otthonról meg tudtok tenni), majd az útvonalat bejárva a feladatokat megoldva ismét hazamentek és a feladatlap válaszait elküldve kell ismét online lenni. Az eredeti elképzeléshez képest egyszerűsítve a beküldést (és nehezítve a kiértékelést...) a feladatlap megoldás oldalait lefényképezve kell azt elküldeni a email címre. Kérlek ezért benneteket a lefényképezett feladatlap legyen olyan, mintha az iskolában egy dolgozatot adnátok be: olvasható legyen és a javítások egyértelműek legyenek! És persze ugyanez igaz a feladatlapról készült és beküldött fotókra is!

A beérkezés idejét így ezen email megérkezésének ideje fogja jelenteni, mivel ez kevésbé lehet pontos, mint egy űrlap elküldésének időpontja, ezért a kiértékeléskor +/- 2 perc eltérést nem számítunk hibának.

Az autós fordulóra legyen nálatok toll, ceruza és könyv vagy írótábla, amin lehet írni, esetleg elemlámpa.

Szabályok
- autós feladat helyes megoldás: 2 pont
- autós feladat helytelen megoldás: -1 pont
- korábbi érkezés: percenként -2 pont
- későbbi érkezés: megkezdett percenként -4 pont
- ha útközben egy feladat van, az kereszteződéstől-kereszteződésig tart
- egy feladatnak több megoldása is lehet, mindegyiket külön sorba írjátok a feladatlapon
- kereszteződéstől-kereszteződésig több kérdés is lehet
- a válaszokat a feladatlapra a megoldás sorrendjében kell beírni
- firkálás ne legyen, egyértelmű legyen a javítás

Minta itiner a teljesen kezdőknek
- egy-egy ábrán az útvonalban következő jellemző kereszteződés látható, a földút kereszteződések nincsenek feltüntetve
- az ábrák többnyire sematikusan jelölik a kereszteződést, de igyekszünk a jellemző elrendezést mutatni
- jobb felső sarokban a kis számok a kereszteződések sorendjét jelzik (ilyen sorrendben kell teljesíteni az útvonalat)
- nagy számok a kis számokra utalnak (azaz a lenti 15-ös kis számos négyzet arra utal, hogy a 4-es kis számmal jelölt kereszteződéshez hasonló következik tizenötödikként)
- ha nincs külön jelölve, akkor a kereszteződésbe az itiner ábra szerint alulról érkezünk, az érkezés helyét egyébként teli körrel jelöljük (lsd. lenti jobb oldali ábrák)
- az útvonalon lesz felkiáltójellel jelölt szakasz, ez arra hívja fel a figyelmet, hogy ne felejts el valamit

Itiner minta

Előzetes

Szilveszteri bolondozásra hívlak benneteket, amennyiben kedvetek és lehetőségetek van.

Autós tájékozódási és ügyességi versenyt tervezünk Pátyon idén szilveszterkor, a mai helyzetnek megfelelő módon.

Természetesen közös összejövetel nem lesz, csak az autós verzió, nagyjából két órás időtartamban.

Az alapelv az, hogy rejtvényes módon kapjátok meg az autóval (és részben gyalog) teljesítendő útvonal "itiner"-jét, azt meg kell fejteni, majd végigmenni rajta. Az útvonal során is lesznek feladatok, amivel ellenőrizni tudjátok ti is és mi is, hogy jó úton jártok. A verseny nem gyorsasági verseny, hanem ügyességi, ezért mind a korai teljesítés, mind a késői teljesítés (feladatlap beadás) pontlevonással jár, tehát cél a helyes útvonal megtalálása és a feladatok hiánytalan teljesítésén túl az időben is pontos teljesítés.
Igyekszünk 31-én este kiértékelni a beérkezett megoldásokat és eredményt hirdetni, ez azonban nagyon sokban múlik azon, hogy hány résztvevő lesz valójában.
A győztes jutalma a dicsőség, de remélhetőleg minden résztvevő egy jót játszik...

A múltbeli elődjétől eltérően az autós tájékozódási feladatokat mindenki egyénileg teljesítheti, saját időbeosztásához igazítva december 31-én délelőtt vagy délután.
A tervek szerint a nevezési "időablak" 31-én délelőtt 9-kor fog megnyílni és délután 3 órakor zárulni.
Ezen időszakban lesz lehetőség online nevezni, mely nevezés egyben a START pisztoly eldördülését is jelenti az adott nevező csapat számára, innen számítjuk a teljesítési időt.
Ahogy fent jeleztem nagyjából két órás elfoglaltságra kell számítani, de a nevezés következményeként online megkapott anyagban minden információ benne lesz, hogy pontosan ki tudjátok kalkulálni a feladat teljesítéséhez szükséges időt.

Az online megkapott anyagot célszerű kinyomtatni, tehát aki otthon tud nyomtatni, annak könnyebb a helyzete, de gondoltunk azokra is, akiknek nincs nyomtatója, nekik némi időveszteség árán lesz lehetőségük nyomtatott változathoz hozzájutni (a kapott anyagban benne lesz hogyan).

Az útvonal teljesítése során fel kell jegyezni a feladatok megoldását a feladatlapra, majd a kitöltött feladatlapot online kell beadni. Tehát az autóban menetközben összegyűjtött megoldásokat egy online felületre be kell másolni, és ezen online beadás időpontja fogja meghatározni a teljesítés idejét.
31-én este nyolckor a beadás lehetősége is lezárul, minthogy kijárási tilalom van. (Egyébként is javasolt világosban teljesíteni a versenyt.)

Reményi LaciHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!