Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Egyházközségi szilveszter 2013. december 31.

Dátum: 2013. december 31. kedd
Utolsó módosítás: 2014. december 26. péntek
Kategóriák: Közösség
Címkék: Tábor, Szilveszter

Tervezett program

reggel 9 óra: V. PRKE Georallye, autós szakaszok, várható befejezés 13 óra
14.30: íjászat a templom alatti területünkön, amennyiben a biztonságos feltételeket ki tudjuk alakítani
17.00: év végi hálaadás a templomban
18.00: óévbúcsúztató mulatság a közösségi terekben, benne az V. PRKE Georallye „tantermi” fordulója, és sok-sok közös játék
0.00 óra: Himnusz, Szózat, közös ima
0.10 óra: pezsgőzés, majd az újévi lencseleves közös elfogyasztása, ezt követően, pedig zene, tánc, ameddig bírjuk
2014.01.01. 9 óra: újévi szentmise a templomban, a szentmisét követően morzsabuli és takarítás, rendrakás

 V. PRKE Georallye fődíj

V. PRKE Szilveszteri Georallye

Fődíj egy valódi, használható, restaurált autó

A résztvevőktől kérek szépen 30-án délután öt óráig egy emailes () vagy telefonos (06-30-989-1375) visszajelzést a vezető és a navigátor megnevezésével, egyúttal kérem a részvevőket, hogy a csapatukat szervezzék össze, figyelembe véve az autójuk befogadó képességét. Szintén célszerű az esti fordulóra az elméleti és a kreatív szakembereket összegyűjteni.

Várható program:
autós forduló: 9-13 óráig
„tantermi” forduló: 19-21 óráig

Fontos információk
A délelőtti rész alapvetően az autózásról fog szólni, az esti forduló pedig az elméleti felkészültséget méri, minden segédeszköz használata megengedett.

A végeredmény számításánál az egyes csapatokat „egyenszilárdságúra” hozzuk a Reményi koefficiens számítással, melyben a felnőtteket négyszeres, a nagyobb gyerekeket kétszeres, a kisebb gyerekeket egyszeres erőszorzóval számolva minden csapat a többiekhez képest egy (egynél kisebb) szorzószámot szerez, mellyel a valódi elért pontszámait beszorozzuk. (Egyes rossz nyelvek szerint ezt hívják szubjektív értékelésnek… pedig az értékelő bizottság mindentől és mindenkitől független, csak szereti a csokit…)

A „tantermi” fordulóra hozzatok magatokkal ollót, folyékony ragasztót, celluxot, néhány A4-es fehér lapot, színes (reklám) újságokat, színes ceruzákat vagy filctollat, vattát, 10 db parafa dugót.

Autós verseny NEM gyorsasági verseny, tartsátok be a KRESZ szabályait.
Egy csapat résztvevői: Vezető-navigátor-(hajózó) személyzet - földi kiszolgáló személyzet (megfigyelők).

Az ügyességi verseny a figyelem- és feladatmegosztásról, az emlékező képességről, nem az autós gyorsaságról szól. Aki már részt vett ilyenen tudja, hogy minden jelnek, szónak jelentősége lehet vagy éppen nem.

Minden csapat fog kapni egy egységcsomagot, abban vannak a feladatok és az útvonal leírása. Olvassatok el mindent figyelmesen, utána álljatok neki az útvonal teljesítésének és a megoldásoknak. Könnyű útvonalat állítottunk össze, de eltérő utasítások lehetnek a különböző szakaszokon, valamint használjátok a józan eszeteket.

Minden csapat válasszon magának egy nevet, az autó és a legénység felöltöztetésével indul a verseny, erre 20 perc áll majd rendelkezésre, aki nem készül el, hibapontot kap.

Ezt követi egy nagyon rövid meglepetés szakasz, majd a második és harmadik szakasz. A második szakasz egy hosszabb távú, a harmadik egy rövidebb szakasz. Ez utóbbi két szakaszt az egyes csapatok felváltva fogják teljesíteni, hogy ne egy helyen legyen mindenki. Mindegyik szakasz a templom murvás bejáratában indul és ugyanide érkezik.

A fényképek nem mindenhol a mai állapotot mutatják, vannak archív fotók. Ismert helyeken fogtok haladni (a nem pátyiak „így jártak”), de vannak olyan fotók, amelyeket ha láttok, akkor biztosan nem jó helyen vagytok.

Az autós fordulóra legyen nálatok toll, ceruza és könyv vagy írótábla, amin lehet írni, esetleg elemlámpa. Szintén fontos lesz az autó és magatok felöltöztetéséhez fejenként egy méter spárga, festőszalag vagy ragasztószalag a rajtszámok és a reklámok autóra rögzítéséhez, színes ceruza vagy toll, olló, 4-5 db A4-es fehér papír.

Szabályok
 autós feladat helyes megoldás: 2 pont
 autós feladat helytelen megoldás: -1 pont
 korábbi érkezés: percenként -2 pont
 későbbi érkezés: megkezdett percenként -4 pont
 tudástotó helyes válasz: 1 pont (lehet előre készülni a templom építésének történetéből)
 ha útközben egy feladat van, az kereszteződéstől-kereszteződésig tart
 egy feladatnak több megoldása is lehet
 kereszteződéstől-kereszteződésig több kérdés is lehet
 a feladatlapra beírni a megoldás sorrendjében kell
 firkálás ne legyen, egyértelmű legyen a javítás

Minta itiner a teljesen kezdőknek
- egy-egy ábrán az útvonalban következő jellemző kereszteződés látható, a földút kereszteződések nincsenek feltüntetve
- az ábrák többnyire sematikusan jelölik a kereszteződést, de igyekszünk a jellemző elrendezést mutatni
- jobb felső sarokban a kis számok a kereszteződések sorendjét jelzik
- nagy számok a kis számokra utalnak (azaz a lenti 15-ös kis számos négyzet arra utal, hogy a 4-es kis számmal jelölt kereszteződéshez hasonló következik tizenötödikként)
- ha nincs külön jelölve, akkor a kereszteződésbe az itiner ábra szerint alulról érkezünk, az érkezés helyét egyébként teli körrel jelöljük (lsd. lenti jobb oldali ábrák)
- lehetnek az útvonalon felkiáltójellel jelölt helyek, ezek valamilyen veszélyre hívják fel a figyelmet (fekvőrendőr, rossz útszakasz, csúszós út, nehezen belátható kereszteződés stb.) Itiner minta2013.jpg

Segítség az autós résztvevőknek

Lent látható a második és harmadik szakasz útvonal leírása, valamint az igazán kockáknak az útvonalon megtalálandó fotók negatívja.
De a verseny úgyis a pályán dől el...

Terep itiner 2013Falu itiner 2013Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!