Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Nyári tábor 2017. június 30. - július 4.

Dátum: 2017. június 30. péntek
Utolsó módosítás: 2017. október 02. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Az idén 14. alkalommal rendezzük meg egyházközségünk hagyományos nyári táborát - nagyoknak és kicsiknek, telepített lakókocsiban és sátorral. A bázis Szobon lesz az Ipolykapu kempingben (http://www.ipolykapu-kemping.hu), amely saját dunai stranddal és kikötővel rendelkezik.

Időpont: 2017. június 30 - július 4. – péntek délutántól kedd délelőttig – három teljes nap, négy éjszaka.

A hely kitűnő lehetőséget teremt a három nap - három víz programnak, azaz evezésnek az Ipolyon, a Garamon és a Vágon. Ezen túlmenően fürdés, a dunakanyari kerékpárút kipróbálása és túrázás lehet a program része, igényektől, kedvtől, vízállástól és időjárástól függően.

EDDIG VOLT A REKLÁM... és akkor a lényeg:

A környék vizeit jól ismerő túravezető lesz mindennap velünk, aki egyben a kenukat valamint a személy- és kenuszállítást is biztosítja. Rá bíztuk a hajózást, ezért előzetesen is kérünk mindenkit, hogy figyelmeztetéseit, utasításait vegyétek komolyan.

A kempingben a sátorhelyekhez CEE (kemping) és normál földelt áram csatlakozó áll rendelkezésre, ha bárkinek áramra van szüksége hosszabbítót mindenképpen hozzon. (A lakókocsikban van.) A tervezett táborozási területünk környékén viszonylag kicsik még a fák, kevés árnyék található. A vizes helyiségek a központi épület emeletén vannak (az épület cölöpökre épült az esetleges árvíz miatt, amit az építkezés alatt meg is "kaptak"), nagyon kultúrált körülmények várnak ott ránk, a csecsemők számára itt található pelenkázó is. Az épület a tervezett táborozási területünktől kb. 30 méterre van.

Polgár Andris vállalta, hogy a korábbiaknak megfelelő színvonalon napi egyszeri meleg ételt (estére) készít számunkra, amennyiben kézi- és konyhalányok valamint fiúk segítenek neki az előkészületekben. Ezt ott helyben dinamikusan igyekszünk beosztani, bevállalni.

Hozzatok magatokkal sok-sok naptejet, legyen minden hajózónál napsapka, jó esetben hosszú ujjú póló, ing, gondoljatok napközbenre vizes flakonra, sok vízre, folyadékpótlásra és az éhes gyomroknak napközbeni hidegélelemre.

A kenukhoz minden kötelező felszerelést kapunk (mentőmellény, kötél, merőedény, elemlámpa), és kenunként egy nem túl nagy műanyag hordót is.

FIGYELEM:
A kenuzás egy része Magyarország területén kívül, Szlovákiában lesz, ezért a gyermekeknél is legyen személyi vagy útlevél!

Minden evezős, kicsi és nagy, hozzon magával legalább egy rossz tornacipőt, amit az evezéshez fel tud venni, mert a kavicsos partokon csak kellemetlen a séta, viszont a térdig vízben a fenékküszöbökön átmászni már bokatörős lehet, az Ipolyban szétnyílt kagylóba, sörösüvegbe, stb. lépni pedig akár rosszabb is!

Tervezett program

2017. június 30. péntek
16 órától sátorverés, táborhely "elfoglalása"
Helyszín: http://www.ipolykapu-kemping.hu/kapcsolat (utazás egyénileg)
Szállásadóink a telepített lakókocsik környékén jelölték ki a sátorok helyét, hogy nagyjából egy kupacban legyünk. Jelszó: Páty (ha esetleg a szervezők még nem lennének ott...)
Vacsora egyénileg.

2017. július 1. szombat
9 órakor becuccolás a buszba. Kb. 10 órától vízreszállás Ipolytölgyesen az Ipolyra. Laza evezés (és a jelenlegi vízállás szerint sok vízes séta) az Ipolyon lefelé a táborig, kb. 18 km. A fürdőzésektől függően visszaérkezés délután 4 óra felé. Utána szabadprogram, a fagyizó, lángosos és egyéb helyi nevezetességek felfedezése, biciklizés vagy csak egyszerűen gyönyörködés a Dunában.
18 órakor előesti szentmise a szobi Szent László templomban (kb. 300 m gyalog), http://www.szobiplebania.hu/
19:30 közös vacsora
20:30 Gauder Áron: A kőbaltás ember - érdi medvevadászok - filmvetítés (25 perc), Czajlik Zoli és régész kollégái vetítenek egy nagyon élvezetes és régész szakmailag is hiteles filmet.

2017. július 2. vasárnap
9 órakor becuccolás a buszba. Kb. 10:15-től vízreszállás Kéménden a Garamra. Laza evezés (talán több vízben, mint az Ipolyon) a Garamon lefelé, majd a Dunán a táborig, kb. 16 km. Közben Helemba magasságában a dunai plázs kipróbálása. Az evezés nagyobb része itt Szlovákiában lesz. Visszaérkezés délután 4 óra felé, utána szabad program, esetleg egy zebegényi biciklitúra is belefér, akinek van biciklije (a helyszínen több lehetőség is van bérelni).
19:30 közös vacsora
20:30 Csillagászkodás, Simon Zoli vezetésével

2017. július 3. hétfő
9 órakor becuccolás a buszba vagy vízreszállás a Dunán. Alapvető cél egy dunai evezés Esztergomtól Szobig (kb. 13 km) vagy Szobtól Verőcéig (kb. 18km). Két dologtól függ: mennyire rugalmas a buszos vállalkozó az utolsó pillanatos változtatás esetén, illetve az előző napi dunai szakasz hogyan ízlett. Az elsődlegesen megcélzott útvonal Verőcéig végig a Dunakanyarban, ahonnan legrosszabb esetben vonaton visszajutunk Szobra. Visszaérkezés délután 4 óra felé, utána szabad program.
17 órától Szobi Múzeum megtekintése tárlatvezetéssel. (Pedig a hétfő a szabadnap...)
19:30 közös vacsora
20:30 Az előző két esti program külön-külön vagy együtt, hátha valaki lemaradt. :-)

2017. július 4. kedd
9 óra tábor bontás, hazautazás

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk, ha úgy alakul.

Tervezett hajóbeosztás, még egyszer: tervezett

1. Czajlik, Szilágyi, Anders
2. Simon
3. Regőczi
4. Lantos, Polgár, Michels
5. Jordán
6. Karvázy
7. Karvázy
8. Reményi Z.
9. Finok
10. Novinszki, Groma, Kulcsár

Aki nem látja magát, arról vagy úgy tudjuk, hogy nem evez, vagy úgy gondoljuk, hogy nem evez vagy oda ül, ahol marad hely. A pontosítás miatt is kérünk majd visszajelzést!

Telepített lakókocsis szállás

4 személyes: LK4,
3 személyes: LK3,
2 személyes: LK2

Simon LK4
Regőczi LK4
Reményi Z. LK4
Schumicky LK3
Polgár LK3
Reményi L. LK2

Költségek

Ahogy azt hirdettük elméleti szinten támogatást kaptunk, gyakorlati szinten ez még nem érkezett meg.

Igyekszünk majd a korábbi évekhez hasonlóan többé-kevésbé igazságos egy főre jutó költséget kalkulálni, az egyházközségi családoknak ebből lejön majd a támogatás, a nem egyházközségi tagoktól pedig hozzájárulást kérünk, de nem tilos bárkinek többet fizetni. :-)

A közös költségek: közös vacsorák, szállás, sátorhely, áramdíj, kenubérlés, kenu szállítás, túravezető, buszos szállítás.

Reggeliről, napközbeni hideg étkezésről, oda-vissza utazásról mindenki maga gondoskodik.

Tervezett átlagos egy főre eső költségek (felnőtt és gyerek egyaránt)
Kenubérlés, túravezetés, hajó és személyszállítás: 2.500 Ft / fő / nap ---> ebből három van
Sátras szállás, sátorhely, autó hely, áram: 1.500 Ft / fő / nap ---> ebből négy van
Lakókocsis szállás: 3.000 Ft / fő / nap ---> ebből négy van
Felnőtteknek IFA: 300 Ft / fő / nap  ---> ebből négy van 
Napi egy közös meleg kaja: kb. 1000 Ft / fő / nap ---> ebből három van

Ha bármi kérdés van írjatok, kérdezzetek:Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!