Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Nyári tábor 2019. június 14. - június 18.

Dátum: 2019. június 13. csütörtök
Utolsó módosítás: 2019. június 14. péntek
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Hirdetés

Az idén 16. alkalommal rendezzük meg egyházközségünk hagyományos nyári táborát - nagyoknak és kicsiknek, telepített lakókocsiban, vadonatúj szobákban és sátorral. A bázis ugyanott lesz ahol tavaly, Szobon az Ipolykapu kempingben (http://www.ipolykapu-kemping.hu).

Időpont: 2019. június 14 - június 18. – péntek délutántól kedd délelőttig – öt nap, négy éjszaka.

Aki tavaly volt tudja, aki pedig nem, annak jelezzük, hogy kicsiknek és nagyoknak ideális a hely és a környék.

A kempingben a sátorhelyekhez CEE (kemping) és normál földelt áram csatlakozó áll rendelkezésre, ha bárkinek áramra van szüksége hosszabbítót mindenképpen hozzon. (A lakókocsikban van áram.) A tervezett táborozási területünk környékén viszonylag kicsik még a fák, kevés árnyék található. A vizes helyiségek a központi épület emeletén vannak, nagyon kultúrált körülmények várnak ott ránk, a csecsemők számára itt található pelenkázó is. Az épület a tervezett táborozási területünktől kb. 30 méterre van.

Polgár Andris vállalta, hogy a korábbiaknak megfelelő színvonalon szombaton, vasárnap és hétfőn estére egyszeri meleg ételt készít számunkra, amennyiben kézi- és konyhalányok valamint fiúk segítenek neki az előkészületekben. Ezt ott helyben dinamikusan igyekszünk beosztani, bevállalni.

Péntek este pedig morzsaparty a templomszenteléskor készült és akkor rögtön lefagyasztott gulyásból. (Az esetleges félelmekre: a lefagyasztott ételt a Reményi család néhány tagja próbaképp három hete kipróbálta, jelentjük senkinek semmi baja nem lett.)

Hozzatok magatokkal sok-sok naptejet, legyen minden hajózónál napsapka, jó esetben hosszú ujjú póló, ing, gondoljatok napközbenre vizes flakonra, sok vízre, folyadékpótlásra és az éhes gyomroknak napközbeni hidegélelemre.

A kenukhoz minden kötelező felszerelést kapunk (mentőmellény, kötél, merőedény, elemlámpa), és kenunként egy nem túl nagy műanyag hordót is.

FIGYELEM:
A kenuzás egy része Magyarország területén kívül, Szlovákiában lesz (lehet), ezért a gyermekeknél is legyen személyi vagy útlevél!

Minden evezős, kicsi és nagy, hozzon magával legalább egy rossz tornacipőt, amit az evezéshez fel tud venni, mert a kavicsos partokon csak kellemetlen a séta, viszont a térdig vízben a fenékküszöbökön átmászni már bokatörős lehet, az Ipolyban vagy Garamban szétnyílt kagylóba, sörösüvegbe, stb. lépni pedig akár rosszabb is!

Szombaton az erdei vasutat választó diák vonatozóknál (4 és 16 év között) legyen diákigazolvány.

A tervezett programon részt vétel nem kötelező, de a szervezhetőség érdekében tudnunk illene ki szeretne jönni valamelyikre.

Tervezett program

2019. június 14. péntek
17 órától sátorverés, táborhely "elfoglalása"
Helyszín: http://www.ipolykapu-kemping.hu/kapcsolat (utazás egyénileg)
Szállásadóink a telepített lakókocsik környékén jelölték ki a sátorok helyét, hogy nagyjából egy kupacban legyünk. Jelszó: Páty (ha esetleg a szervezők még nem lennének ott...)
19:00 Közös vacsora

2019. június 15. szombat
8:45 órakor indulás a szobi kisvasút állomáshoz. 9:20-kor indulás nagyirtáspusztai átszállással Nagybörzsönybe. Érkezés 11:05, ahol nagyjából két óra szabadprogram. Visszafelé 13:10-kor indul a kisvasút 14:50-re érünk Szobra. (Szilágyi, Jordán, Varga, Sadeczky, Bartos, Halász-Reményi)
Ugyanekkor indul az evezés Esztergom - Szob útvonalon a Dunán (Czajlik-Szilágyi, Halász-Reményi, Michels, Jordán, Karvázy, Lantos, Regőczi, Simon) logisztika saját autóval, túravezető Máté Endre.
18:30 étkezés előtt szentírási részlet felolvasás, Úrangyala, ima
19:00 közös vacsora Polgár Andris Chef kínálatából
20:00 kiscsoportos szöveg feldolgozás hétköznapi imaélet témakörben (opcionális)

21:00 korábbi nyári táborokról fényképvetítés

2019. június 16. vasárnap
8:45 órakor indulás a szobi Szent László templomba
9:00 órakor Szentmise (Szentháromság Vasárnapja)
10:40 órakor indul a komp a biciklizőkkel (Jordán, Halász-Reményi)
Ugyanekkor indul az evezés Ipolytölgyes - Szob útvonalon az Ipolyon (Czajlik, Halász-Reményi, Michels, Jordán, Karvázy, Regőczi, Simon) logisztika saját autóval, túravezető Máté Endre.
18:30 étkezés előtt szentírási részlet felolvasás, Úrangyala, ima
19:00 közös vacsora Polgár Andris Chef kínálatából
Gábor atya valamikor az este folyamán megérkezik

2019. június 17. hétfő
9:30 órakor evezés Szob - Zebegény útvonalon (Czajlik-Szilágyi, Halász-Reményi, Jordán, Simon), visszafelé logisztika saját autóval vagy vonattal.
18:30 étkezés előtt szentírási részlet felolvasás, Úrangyala, ima
19:00 közös vacsora Polgár Andris Chef kínálatából

2019. június 18. kedd
9 óra tábor bontás, hazautazás

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk, ha úgy alakul.

Kerékpártúra

1. Indulás vasárnap 10:40, közvetlenül a mise után
Fontos, hogy pontosan el tudjunk indulni, mert a komp nem vár.

2. Ebéd
Batyus ebéddel készüljön mindenki. Lehetőleg már szombat este készítsük össze.

3. Folyadék
Mindenki hozzon magával elegendő folyadékot, mert a Pilisben nem nagyon vannak vízvételi lehetőségek.

4. Energia
Csoki, aszalt gyümölcs, energiaszelet, zabkeksz stb. zsebben tartása eléhezés ellen ajánlott.

5. Bukósisak
Szeretném, ha mindenki viselne bukósiskakot. De legalább szalmakalapot napszúrás ellen.

6. Esőkabát, naptej erősen ajánlott.

7. Pót belső a kerékpárhoz - defekt esetén sokkal gyorsabb és biztonságosabb, ha csak belsőt kell cseréni, és nem a gumit foltozgatni. Egyéb szerszámra remélhetőleg nem lesz szükség.

Üdv Jordán Laci

Költségek

Egyházmegyei és alapítványi támogatást kap a plébánia, így igyekszünk alacsonyan tartani a költségeket. Kötelezettségünk a minimum 20% önrész.

Jordán Laci számlatömbbel felfegyverkezve fogja beszedni a pénzt családonként, előzetesen nagyon körülbelül fejenként 5000 Ft készpénz számoltunk, de ezt szombaton délután pontosítjuk.

Igyekszünk majd a korábbi évekhez hasonlóan többé-kevésbé igazságos egy főre jutó költséget kalkulálni a valódi költségek alapján, az egyházközségi családoknak ebből lejön majd a támogatás, a nem egyházközségi tagoktól pedig hozzájárulást kérünk, de nem tilos bárkinek többet fizetni. :-)

A közös költségek: közös vacsorák, szállás, sátorhely, áramdíj, kisvasút, kenubérlés, kenu szállítás, túravezető.

Reggeliről, napközbeni hideg étkezésről, oda-vissza utazásról mindenki maga gondoskodik.

Tervezett átlagos egy főre eső költségek támogatás nélkül (felnőtt és gyerek egyaránt)
Kenubérlés, túravezetés, hajószállítás: 2.600 Ft / fő / nap 
Sátras szállás, sátorhely, autó hely, áram: 2.000 Ft / fő / nap
Lakókocsis szállás: 3.000 Ft / fő / nap
Egyszerű szoba: 2.800 Ft / fő / nap
Felnőtteknek IFA: 300 Ft / fő / nap
Napi egy közös meleg kaja: kb. 1000 Ft / fő / nap
Kerékpár bérlés: 3000 Ft / nap
Kisvasút menetjegy oda-vissza: 4200 Ft (diák: 3.400 Ft)Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!