Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Családos szilveszter - 2011

Dátum: 2011. december 31. szombat
Utolsó módosítás: 2018. december 23. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Családos szilveszter és újév Pannonhalmán

2011. december 29. - 2012. január 1.

Akik szeretnének közösen falunkból egy kicsit kiszakadni, és tudnak, illetve szeretnének két (másfél) nap szabadságot rááldozni, azok számára az alábbi lehetőség adódhat.

Helyszín:
Szent Jakab Ház, a Pannonhalmi Főapátság vendégháza

Összesen 67 fő elhelyezésére van lehetőség 3 db 16 ágyas, 3 db 2 ágyas, 2 db 6 ágyas, és egy egyágyas szobában.
Részletek

Talán nem kell magyarázni milyen környezetben és helyen.

A szálláshely 2010-ben készült el, ennek megfelelően szinte új, minden szobához tartozik vizesblokk épületen belül, de a fenti ágy és szobaszámok jelzik, hogy tömegszállásról van szó. Elmentünk, megnéztük. A szobák és a vizesblokkok kialakítása panzió szintű, a 16 ágyas szobák 4 darab 4 ágyas (2-2 emeletes ágy) egységekből állnak, amelyek egymás mellett helyezkednek el és a közös, hosszúkás társalgó felé nyitottak (ahhoz, hogy négyágyas szobáknak lehessen nevezni gyakorlatilag egy-egy ajtó hiányzik). A 6 ágyas szobákban két emeletes ágy és egy franciaágy található. (lsd. lent fotók)

Időpont:
2011. december 29. csütörtöktől 2012. január 1. vasárnapig, négy nap, három éjszaka.

Étkezések:
Nyáron, illetve az elmúlt években bevált a közös étkezés, étkeztetés, mely komolyabb szervezést és odafigyelést igényel, de önmagában a közös ételkészítés is jó összetartó erő.

Tervezett programok:
2011. december 29. délután érkezés és szállás elfoglalása, autós és gyalogos tájékozódási túraverseny (bevezető szakasz)
2011. december 30. Túra a téli Bakonyban, esetleg síelés Eplényben, a kisebbeknek séta a környéken, délután és este társasjátékok (idén megverjük a fiatalokat TABU-ban), apátság meglátogatása tárlatvezetéssel
2011. december 31.: III. PRKE Georallye, autós és gyalogos tájékozódási túraverseny kicsiknek és nagyoknak, teremdíszítés, szilveszteri előkészületek, társasjátékok
2011. december 31. este: csapatversenyek éjfélig
2012. január 1. hajnal: buli, amíg bírjuk
2012. január 1. délelőtt: szentmise a pannonhalmi apátságban, vagy a környékén (a bazilikát felújítják éppen)
2012. január 1. délután: hazautazás

Minden este közös meseolvasás az elálmosodott vagy éppen nagyon friss gyerekeknek és felnőtteknek.
A programok lebonyolításában két nagy helyiség áll rendelkezésünkre (az étkező, és egy projektoros közösségi terem), valamint van egy fedett, de nyitott terület is (télen talán kevésbé használható).

Költségek:
Utazás egyénileg.
Szállás:
Az előzetes jelentkezések alapján kizárólag a saját egyházközségünkből nem tudjuk a házat kibérelni, ezért zsámbéki és néhány budapesti egyházközség tagjai csatlakoznának. Miután a pátyiak egy pályázaton nyertek némi támogatást, valamint a különböző szobák árképzése más és más, emiatt a következő árakat kalkuláltuk (alapvetően abból kiindulva, hogy a teljes házat lefoglaljuk három éjszakára, mert így a listaárból némi engedményt tudunk kapni).
A szállás a 16 ágyas szobákban Pátyiaknak: egységesen 2.000 forint / fő / éjszaka, 6 év alatti gyerekeknek, ha nem kell külön ágy, 0 forint.
A szállás a 16 ágyas szobákban másoknak: felnőttek (18 év felett) 2.500 forint / fő / éjszaka, 6-18 éves korig 2.000 forint / fő / éjszaka, 6 év alatti gyerekeknek, ha nem kell külön ágy, 0 forint.
A 6 ágyas szoba egységesen: 15.000 forint / szoba / éj
A 2 ágyas szoba egységesen: 6.000 forint / szoba / éj
Az 1 ágyas szoba egységesen: 3.500 forint / szoba / éj

Amennyiben a jelentkezések úgy alakulnak (50 fő x 3 éjszaka felett), a fentiekből tovább lehetne faragni, de ebben az esetben ezt a pluszt a közös étkezésekhez raknánk hozzá.

Idegenforgalmi adó a 3 éjszakára: 900 forint / fő(18 éves kor felett)

Étkezés: ha közösen készítjük, akkor gyakorlatilag „otthoni” áron, az eddigi tapasztalatok szerint fejedelmi minőségben (a megszokott főszakácsaink előzetesen jelezték résztvételüket) tudjuk ellátni magunkat. Nyári táborunkban a saját készítésű menü tapasztalatainkat is figyelembe véve felnőtteknek 1.500-2.000 Ft, 10 év alatti gyerekeknek 800-1.000 Ft számolható nagyjából. Jelen esetben ez a finomabbnál-finomabb ünnepi menü ára lenne.

Előleg: fejenként 3.000,- Ft

Jelentkezés a lenti email címen, név, lakcím, személyi igazolvány szám (ha van) és születési dátum megadással (megkönnyítendő a bejelentkezési adminisztrációt), valamint az előleg személyes befizetésével.

Üdvözlettel:
Reményi Judit és LaciHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!