Események Az egyházközség életével kapcsolatos események

Családos szilveszter - 2010

Dátum: 2010. december 31. péntek
Utolsó módosítás: 2018. december 23. vasárnap
Kategóriák: Közösség
Címkék:

Családos szilveszter és újév Szögligeten

2010. december 28. - 2011. január 2.

Tánc videó: https://youtu.be/-fnsehs_Jes

Georallye videó: https://youtu.be/nMh7c3rcgUE 

 

Kővágó Krisztina: Ismét Szalamandra

Idén is már a jól ismert Szalamandra-ház volt a tökéletes hely a szilveszteri együttléthez, Szögligeten. A minket körülvevő környezet és az időjárásnak köszönhetően sok kinti, kalandos szánkózásban, kirándulásbanés hó csatában lehetett részünk.
Zoli bácsi jóvoltából már az együttlétünk elején megismerhettünk egy remek szánkópályát ahol a cél nem az volt, hogy kicsúszik messzebbre és gyorsabban, hanem az, hogy ki ér le a hepe-hupás domb aljába. Egy szánkót a nagy erőlködésben sikerült is eltörnünk. Kicsik, nagyok egyaránt élvezték a kihívást, akinek pedig a szánkózáshoz nem volt kedve a szép téli tájban gyönyörködhetett, kirándulhatott. A domb tetején a terep és a hó méret megfelelő volt egy kisebb hó csatára ahol a lelkes résztvevők összemérhették erejüket. Fáradtan, jókedvűen és éhesen tért az egész csapat haza, ahol Vince bácsinak és András bácsinak hála meleg és mesésen finom vacsorában lelhettük örömünket. (kilóinkat :-) ).

Az esti szórakozásról Gabi néni gondoskodott a Tabu című játék segítségével, amit mindenki nagyon élvezett. Ebben a játékban rájöhettünk mennyire gyorsan tudjuk azonosítani a szavakat,melyeket a társunk a tiltás ellenére kézzel-lábbal próbált elmagyarázni. Pár óra után agyilag mindannyian lefáradtunk. Lehetőség volt a legbátrabbaknak egy sötét lyukban való kiránduláshoz. A Rákóczi- barlang szépségei mindenkit elkápráztatott.

Másnapi félnapos program Laci bácsi és Judit néni agyszüleménye volt. A Georally néven futott ”autóverseny” célja a pontos tájékozódás, a csapatmunka és a környezetünk megismerése volt. A sokszori eltévedésből a helybeliek útba igazítása mentette ki a kétségbeesett sofőröket és az elcsigázott utasokat. Sok sajnálkozó és együtt érző tekintet kísérte a WC papír hegyekkel díszített járgányokat. A főnyeremény a meghirdetett Notebook volt, amin a több családból összeálló csapatok erősen törték a fejüket, hogy hogyan osztozzanak majd egy laptopon. Nagy meglepetést okozott amikor két első helyezet lett kihirdetve és arra gondoltunk,hogy honnan lesz két darab Notebook. Laci bácsi könnyen megoldotta a problémát. Szerencsére több Notebookot is vett,úgy, hogy az összes csapatnak jutott. A java azután jött mikor mindenki megkapta a várva várt Notebook helyett a jegyzetfüzetet azzal a magyarázattal,hogy a notebook a google szerint a spirál jegyzetfüzetet jelenti. Ezzel az „osztozkodás” kérdése is megoldódott.

Este játékestet tartottunk ismét, melyet Gabi néni és a testvérei szerveztek és bonyolítottak le majd kareokeval folytatódott a vígasság. Éjfélkor egybegyűlt az egész társaság és a Magyar Himnusz eléneklése és a Miatyánk elimádkozása után köszöntöttük egymást Új év alkalmából. Az új évet tánccal kezdtük majd rövid hajnali takarítás után mindenki boldogan fogadta a lefekvés ötletét. Új év másnapján elmentünk a helyi templomba ahol a hosszú énekek miatt fáradtabban jöttünk ki mint ahogy bementünk majd még egy hatalmasat szánkóztunk délután pedig filmnézés következett. Vasárnap reggeli után összepakoltunk és búcsút vettünk egymástól,Szalamandra-háztól és haza indultunk. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom,hogy nagyon jól éreztük magunkat és hálás köszönet Zoli bácsinak a hely megszerzéséért és az ottani dolgok lebonyolításáért Laci bácsinak és Judit nénik a kalandos és tanulságos Georallyért, a kareokeért,filmnézésért és a zenéért Gabi néninek és testvéreinek a fantasztikus és ötletes játékokért és azoknak levezényléséért

ÉS

Hatalmas köszönet Vince bácsinak, András bácsinak és az összes konyhai segítőnek a mindennapos meleg és finom vacsoráért!Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!