Templomépítés történet

Templomépítés 2016

Dátum: 2016. december 13. kedd
Utolsó módosítás: 2019. január 19. szombat
Kategóriák: Templom építés
Címkék:

2016. augusztus-december. Augusztusban újból kiírásra került a közbeszerzési eljárás pályázata, melyen végül a székesfehérvári Integrál Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. Az érdemi munkavégzés november második felében, a kerítés burkolásával kezdődött meg. A következőkben kerül sor a plébánia bejárat térkövezésére, melynek célja, hogy átmenetileg - a főbejárat térkövezésének ideje alatt – biztosítsa majd a hívek templomba jutását.

Elkészültek a főbejárat körüli közterületi parkolók tervei, melyeket Macsinka Klára úttervező mérnök készített. Az önkormányzat vezetésével, így Polgármester úrral is többkörös egyeztetés zajlott. Tervező megkérte a közútkezelői hozzájárulást a parkolóhoz. A beruházás jövőre kezdődhet meg.

Októberben és decemberben pályázatokat nyújtottunk be az Egyházmegyei Hivatalhoz és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz a templomépítés folytatása érdekében (teljes világítástechnika, parkolók kialakításához még hiányzó összeg fedezete, belső terek burkolása, egyes véglegesnek szánt nyílászárók behelyezése). Döntés mindkét helyről 2017-ben várható.

2016. március-július. Nyílt közbeszerzés keretében a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal 2016-ban mintegy 40 millió forinttal támogatja törekvéseinket, melyből elsősorban a kerítés építési és burkolási munkáit, a főbejárat és a belső kert térkő burkolását, a kerítés kovácsoltvas kapuját, az esővíz elvezetés végleges megoldását, az épület fala mentén kialakítandó bazalt zúzalék sáv kialakítását, valamint az épület földszinti kerengőjének burkolását, továbbá a plébánia bejárat és a garázs bejárat térkő burkolását végeztetjük el. A közbeszerzést bonyolító Equinox Kft a pályázatot első körben eredménytelennek nyilvánította.

Páty Község Önkormányzata 5 millió forint támogatást nyújt a templom előtti közterületen megvalósítandó parkoló kialakítási munkálataihoz. A parkoló terveztetését is plébániánk végzi. A tervezési szerződést júliusban írtuk alá. Júliusban írtuk alá a katolikus temetőben található ravatalozó tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződést Páty Község Önkormányzatával. A kontraktus eredményeként plébániánk 7 millió forint bevételhez jut az épület alatti földterület, valamint a használatbavételi engedélyhez szükséges építési munkák ellenértékeként.

Február végére elkészült a templom tornyának burkolása, így az épület külső szigetelési és burkolási munkálatai befejeződtek.

Májusban körvonalazódott, hogy az idei adventben, december 10-én koncertet ad templomunkban a Vox Caelestis vegyeskar, Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy vezetésével.

2016. január-március. Az Egyházmegyei Hivatal 2016-ban 35 millió forinttal támogatja törekvéseinket, melyből elsősorban a templom világítását, a főbejárat külső burkolását, a kerítés kovácsoltvas kapuját, az esővíz elvezetés végleges megoldását, az épület fala mentén kialakítandó bazalt zúzalék sáv kialakítását, valamint az épület bádogozásának díjából korábban visszatartott 5 millió forint kiegyenlítését tűztük ki feladatként. A források függvényében a burkolást a belső térben folytatjuk.

Páty Község önkormányzata 5 millió forint támogatást nyújt a templom előtti közterületen megvalósítandó parkoló kialakítási munkálataihoz. Várható még, hogy – a Járási Földhivatalnál immár 5 hónapja folyó eljárás lezárását követően – az önkormányzat megszerezheti a katolikus temetőben található ravatalozó tulajdonjogát. Az aktus ellentételezéseként az önkormányzat 7 millió forintot fizet plébániánknak.

Február végére elkészült a templom tornyának burkolása, így az épület külső szigetelési és burkolási munkálatai befejeződtek. Az épített kerítés burkolási munkái később folytathatók, az anyagi lehetőségek függvényében.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!