Templomépítés történet

Templomépítés 2011

Dátum: 2011. december 31. szombat
Utolsó módosítás: 2023. október 25. szerda
Kategóriák: Templom építés
Címkék:

2011. december. Az ÉrMe Klub jótékonysági árverésén 280 500 Ft adományhoz jutunk az új templom kertkapujának (mintegy 14 méter) elkészítéséhez. Lehívjuk és meg is érkezik számlánkra az állami támogatás első részlete. Karácsonyig befejeződik az idei évre tervezett utolsó burkolási ütem is – a belső térben. December 6-án küldöttségünk (Harkai Gábor, Budavári Zoltán, Gutowski Robert, Schumicky András) Székesfehérváron tárgyal Hutóczky Béla vagyonkezelővel és Spányi Antal megyés püspökkel a 2012. évi egyházmegyei támogatás lehetőségéről és a folytatás műszaki tartalmáról. Célként hangzik el az új templom 2012. évi használatba vétele. Püspök atya a jövő évi templomszentelés lehetőségét sem zárta ki. A burkolás befejeztével lehívjuk az állami támogatás második részletét is. Folyik a külső nyílászárók helyének előkészítése és megkezdődik a szerelés – egyenlőre üveg nélkül. A nyílászárók beszerzésének és beszerelésének anyagi fedezetét az egyházmegyei támogatás jelenti. Beadjuk az Egyházmegyei Hivatalhoz a 2012. évi támogatás iránti kérelmet. A remélt forrásból jövőre meg kell kezdenünk a belső tér gépészeti munkáit, hogy „lakhatóvá” váljon a Ház.

Súlyos közlekedési balesetet szenved és kórházba kerül egyházközségünk pénztárosa és a Templomépítést Koordináló Bizottság tagja, Jordán László.

 

2011. november. Befejeződnek a bejárat felőli déli áthajlás külső burkolási és kiegészítő bádogos munkái. A TALA-CO Kft. elvégzi az új templom esővíz elvezető rendszerének megépítését a templom udvarán. Az egyházközségi képviselőtestület – egyetértésben az egyházmegye vagyonkezelőjével és főépítészével – dönt az alumínium külső nyílászárók beszerzéséről, egyben elfogadja a Structural Kft. ajánlatát a nyílászárók gyártására és beszerelésére. November 29-én küldöttségünk (Harkai Gábor, Gutowski Robert, Reményi László, Schumicky András, Kővágó István) Szászfalvi László államtitkárral egyeztet a jövő évi támogatás lehetőségéről a Parlament Kupola termében. Megkezdődik a védőcsövezés - Miczinger Viktor kivitelezésében.

 

2011. szeptember-október. Támogatási szerződést kötünk a Wekerle Alapkezelővel, majd megkezdjük a minisztériumtól, végül pedig a Magyar Államkincstártól érkező anyagok (űrlapok, aláírási kartonok) kitöltését, illetve a szükséges igazoló dokumentumok beszerzését és hitelesítését. A támogatás utófinanszírozó, ezért közben tovább folytatjuk a támogatásból megvalósuló részfeladatok kivitelezését (külső és belső téglaburkolási munkák). A paplak udvar felőli burkolása befejeződik.

 

2011. augusztus. Benyújtjuk a Wekerle Sándor Alapkezelő felé a kért iratokat az állami támogatáshoz és készülünk a szerződéskötésre. Eközben megkezdjük a paplak udvar felőli oldalának burkolását, melyet belső burkolások (kerengő, keresztelő kút, stb.) és az épület déli áthajlásának külső burkolása egészít ki. A munkát az Integrál Kft végzi Hornung Sándor irányítása alatt.

 

2011. július. A KIM Egyházügyi Államtitkársága, Szászfalvi László vezetésével, összesen 14 millió forint támogatást ajánlott fel egyházközségünknek. Zajlanak a belső tér kőműves munkái a TALA-CO Kft. kivitelezésében.

 

2011. május. Búzaszentelés az új templomban (főcelebráns Varga János atya, a bécsi Pázmáneum rektora), majd kivetítőn tekintjük meg II. János Pálnak, az „ifjúság pápájának” boldoggá avatását a Vatikánból. Május 14-én ismét NEM ADOM FEL jótékonysági koncert az épülő templomért.

 

2011. április. Az Egyházmegyei Hivatal 30 millió forintos támogatást biztosít az idei évi építkezéshez, melyet mindig a munka elvégzését követően „hívhatunk le”. Az összegből folytatni szeretnénk a beépítendő külső nyílászárók behelyezését előkészítő burkolási munkálatokat. Ezután következhet a nyílászárók behelyezése, valamint - az anyagiak függvényében - különböző belső kőműves munkák és villanyszerelési alapcsövezési munkák elvégzése.

 

2011. február. Támogatási kérelmet nyújtunk be a KIM Egyházügyi Államtitkárságán.

 

2011. január. Építési támogatásra pályázunk az Egyházmegyénél. Egyházközségünk küldöttségét (Harkai Gábor, Budavári zoltán, Reményi László, Schumicky András, Kővágó István) fogadja Székesfehérváron Spányi Antal megyés püspök, Hutóczky Béla frissen kinevezett vagyonkezelő és Csány Zoltán egyházmegyei főépítész. Téma a támogatás 2011. évi lehetőségei. Püspök atya az egyházmegyében zajló 2-3 kiemelt beruházás egyikének nevezi templomunk építését.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!