Templomépítés történet

Templomépítés 1997-2004

Dátum: 2004. december 31. péntek
Utolsó módosítás: 2016. december 13. kedd
Kategóriák: Templom építés
Címkék:

2004. december A templomban is bemutatásra kerülnek a Gutowski és Salamin féle tervek. Az ezt követő hetekben az a még nem végleges álláspont alakul ki, hogy a Gutowski féle „tojás” nyerte el a többség tetszését.

2004. november 11. Gutowski Robert és Salamin Pál bemutatják a terveiket a közösségi házban.

2004. nyara A nyertes pályázóval továbbra sem sikerült előrébb lépni, ebben a helyzetben az Egyházközségi Képviselőtestület úgy döntött, hogy más tervezőket is felkérünk, legalább az ötlet szintjén. Így Gutowski Róbert és Salamin Pál építészeket kértük, hogy koncepció szintjén elképzelésüket fektessék papírra.

2002. december 5. A bíráló bizottság a pátyi Egyházközség számára Vizér Péter építész terveit választotta ki. A bíráló bizottság, mint szakmai szervezet által javasolt templomterv nem talált egyértelmű támogatásra az egyházközség és a képviselő testület körében.

2002. ősz Négy neves katolikus hitéletet élő építész Balázs Mihály, Karácsony Tamás, Vizér Péter, Zalavári Lajos által megálmodott tervek elkészültek. Az alkotásaik szélesebb körű bemutatására egy-egy estét biztosítottunk számukra. Később a templomban is kiállítottuk alkotásaikat.

2002. tavasza Az elkészült tervezési programot és pályázati kiírást az Egyháztanács és a Megyéspüspök elfogadta.

2001. november Dr. Sal Béla, Havas Vince, Michels Gábor, Schumicky András közreműködésével létrejött egy munkabizottság, melynek feladata a tervpályázati felhívás és dokumentáció elkészítése és a pályáztatás lebonyolítása. A bizottság segítségül hívta az építészmérnöki végzettséggel rendelkező, valamint templomépítésben is jártas Holnapy Dénes Márton atyát.

2000. június 17. A pátyi Szent Imre templom ünnepélyes alapkőletétele a frissen megvásárolt templomdombon, számos egyházi, állami és önkormányzati személy jelenlétében, püspöki szentmise keretében.

2000. április 5. A Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány bírósági bejegyző határozata.

2000. február 2. Zsolnay Béla apátplébános megalapította a Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítványt.

1998. június 18. A Miniszterelnöki Hivatalban működő ún. „Egyeztető bizottság” elfogadta 40 mFt-os kárpótlási igényünket. A kárpótlás felhasználási céljaként már akkor is templom és közösségi ház építését jelöltük meg.

1997. tavasza Létrejött Kertész Imre atya vezetésével egy munkabizottság, melynek feladata a korábban államosított egyházközségi javak visszaszerzése vagy az Egyházközség pénzbeli kártalanítása.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!