Hirdetések Az egyházközség hirdetései

Hitoktatás

Dátum: 2015. április 05. vasárnap
Utolsó módosítás: 2015. április 05. vasárnap
Kategóriák:
Címkék:

Tisztelt Szülők!

 A 2013/2014. tanévtől az állami fenntartású iskolákban új tantárgyként bevezették az erkölcstan/hit-és erkölcstan tantárgyat. A hit-és erkölcstan oktatás a tanórai foglalkozások rendjéhez illeszkedik.

Beiratkozáskor, átiratkozáskor a szülő írásban nyilatkozhat az iskolának arról, hogy hit-és erkölcstan oktatást vagy erkölcstan oktatást kér gyermeke számára

A hit-és erkölcstan órákat az órarendben meghatározott időben kell megtartani. Az iskola tanév közben nem változtathatja meg a hit-és erkölcstan csoport beosztását.

A hit-és erkölcstan választása minimum egy évre szól. A szülők minden év május 20-ig módosíthatják a következő tanévre vonatkozóan szándékukat. Ez azt jelenti, hogy azok, akik az előző évben elmulasztották gyermekük hit-és erkölcstan oktatásra való jelentkezést, azok ezt az idén pótolhatják és így a 2015/2016. tanévben 2. és 3. ill. 5., 6. és 7. osztálytól bekapcsolódhatnak a hittan oktatásba. A  jelenlegi 4. osztályosok közül eddig sokan nem vettek részt fakultatív hitoktatáson, most nekik is lehetőségük nyílik arra, hogy 5. osztálytól a hit-és erkölcstant válasszák.

Abban a reményben fordulunk Önökhöz, hogy az idén még az eddiginél is többen tartják majd fontosnak gyermekük lelki fejlődését és azt a katolikus hit-és erkölcstan választásával is elő kívánják segíteni.

Szalma István
Egyházmegyei Hitoktatási Felügyelőség

A teljes levél letölthető ittHa fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson erre a Hírlevél feliratkozás linkre és kövesse az utána leírt utasításokat!