Templomépítés történet

Templomépítés 2018

Dátum: 2018. augusztus 08. szerda
Utolsó módosítás: 2018. augusztus 08. szerda
Kategóriák: Templom építés
Címkék:

2018. augusztus 8.

Július elején Székesfehérváron megszületett a döntés arról, hogy a templom belsőépítészeti – a szentelhető állapot elérését célzó - munkálatait a Székesfehérvári Egyházmegye megbízásából a Sampo Consult Kft. végzi, Michels Gábor vezetésével. A közbeszerzést bonyolító cég által kiválasztott ajánlattevő júliusban megkezdte a munkát, melynek első fázisa a templomteret közvetlenül nem érintő munkafolyamatokat tartalmaz. Ezek részint a fa szerkezeteket készítő asztalos műhelyekben (templomi padok, belső nyílászárók elkészítése), részben az épület plébánia szárnyában zajlanak.

A templomteret is érintő munkafolyamatok csak az ősz folyamán várhatók. A kivitelező szándéka szerint a munkavégzés időtartama alatt is igyekezni fog a templomtér hívek általi használatát biztosítani. Ugyanakkor rövid időszakokra, főként hétköznapokon, sor kerül majd korlátozásokra. A templomba tervezett közösségi alkalmakat előzetesen egyeztetni szükséges Bólya Máriával (telefon: 06-30-9938762, e-mail: ). A templom területén az építkezés befejezéséig a munkaterületeket elhatároljuk, a lezárt részekre belépni veszélyes és tilos.

A Páty Római Katolikus Plébánia Képviselőtestülete egyhangúlag úgy határozott, hogy az új templomban – elsősorban a liturgikus alkalmak, szentmisék alatti használat céljára – hagyományos orgonát építtet. Az orgonát Takács Péter orgonaépítő mester készíti majd el, a tervek szerint 2020. június 30-ig. A hangszer egy új, két manuálos-pedálos, osztatlan mechanikus billentyű traktúrájú, 9 + 1/2 + 1 regiszteres csúszkaládás váltócsúszkás orgona lesz, mely kiválóan alkalmas önálló koncertek megrendezésére és kórus koncerteken való használatra is. A hangszer megépítését – mint ismeretes – 2018 év elején hozott határozatában Páty Község Önkormányzata is támogatta, amikor a pátyi katolikus és a református felekezet egyházközségét is 10-10 millió forinttal segítette templomaink megújulásában.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki imáival, felajánlásaival segítette vagy ezután segíti az építőket és a mielőbbi sikeres befejezést.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!