Templomépítés történet

Templomépítés 2017

Dátum: 2017. április 09. vasárnap
Utolsó módosítás: 2017. április 22. szombat
Kategóriák: Templom építés
Címkék:

2017. január-március. A hideg idő miatt – bár késő ősszel megkezdődött a templom kerítés utolsó szakaszának burkolása – a kivitelezés a belső térben haladt előre. Elkészült a teljes földszinti és az emeleti kerengő, valamint a két lépcsőház padozatának burkolása.

Februárban megvált tisztségétől Schumicky András, a Templomépítést Koordináló Bizottság elnöke. A közbeszerzésből megvalósuló kivitelezés Plébániánkat képviselő műszaki ellenőre február 22-től Osztie Tamás okleveles építőmérnök, műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető lett.

A jobb és fagymentes idő beköszöntével folytatódott, majd befejeződött a kerítés téglaburkolása, a kerítés pillérek kialakítása. Ezt követően először a hátsó, plébánia felőli garázslejárat és a járda került megépítésre, majd ezután a templom belső udvarának csapadékvíz elvezetésének készült el, ezt követően az udvar és a főbejárat térburkolása kezdődött el.

Elkészültek a belső udvart lezáró kapu módosított tervei, így megkezdődhetett a kapu lakatos kivitelezése.

A parkoló építési engedélyének eljárási díjait rendeztük és árajánlatokat kértünk be a kivitelezésre. A beérkezett ajánlatok azonban nyilvánvalóvá tették, hogy az önkormányzati támogatás (a tavalyi évről áthozott 5 millió forint) sajnos nem elegendő a munkák teljes körű elvégzéséhez, ezért múlhatatlanul szükséges a lehetőségeinkhez mért önerő hozzáadása és a támogatók, adományozók segítségül hívása is.Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!