Hirdetések Az egyházközség hirdetései

HIRDETÉSEK 2017. V. 28.

URUNK MENNYBEMENETELE

Dátum: 2017. május 28. vasárnap
Utolsó módosítás: 2017. május 29. hétfő
Kategóriák: Közösség
Címkék: Hirdetések, Miserend, Egyházmegyei program, Férfikör, Imaóra, Temetés
 • Templomunkban a héten pénteken már a nyári rend szerint, este 7 órakor kezdődik a szentmise. A nyár folyamán, június elejétől augusztus végéig a péntek esti szentmisék 7 órakor kezdődnek majd.
 • Vasárnap – pünkösdvasárnap az ünnepi szertartás a szokásos időpontban, reggel 8 órakor lesz.
 • Holnap, május 29-én, hétfőn az este 6 órai szentmisét követően szentségimádás lesz Perbálon.
 • Csütörtökön, június 1-jén szokásos első csütörtöki engesztelő imaóránkat este 1/2 8-kor tartjuk itt a templomban.
 • Pénteken – első péntek lévén – a szentmise előtt fél órával, este ½ 7-kor közösen rózsafüzért imádkozunk, és ekkor lesz a rózsafüzér-társulat titokcseréje is.
 • Június 2-án, pénteken délután ½ 5-kor Schumicky Jenőnek, Szepi édesapjának a temetése lesz a pátyi katolikus temetőben. Lelki üdvéért szentmisét ugyanaznap délután 2 órakor Budapesten a Tárogató úti kápolnában mutatnak be. Imádkozzunk elhunyt testvérünkért és hozzátartozóiért!
 • Június 5-én, pünkösdhétfőn kerül megrendezésre Székesfehérváron a Bregyó Közi Ifjúsági Szabadidő Központban a 12. Egyházmegyei Nap. A találkozó délelőtt 9 órától délután 4 óráig tart. Püspök atya ebben az évben is szeretettel hívja egyházmegyénk keresztény családjait a találkozóra, ahol a gyermekjátékok mellett minden korosztályt színvonalas lelki-szellemi program vár. Az egyházmegyei nap plakátját elhelyeztük a külső hirdetőtáblán, a programról és a helyszín megközelítésének módjáról az egyházmegye honlapján tájékozódhatunk. Amennyiben valaki az oda-, illetve a hazajutásban segítséget igényel, kérését Reményi Juditnak (23 343-164 v. 06 30 292 4001 v. ) jelezze!
 • Egyházközségünkben legközelebb 2017 őszén lesz lehetőség bérmálkozásra. Gábor atya 8. osztályos vagy annál idősebb fiatalok, felnőttek jelentkezését várja. A bérmálkozni szándékozók elérhetőségeik megadásával, kérjük, Reményi Juditnál jelentkezzenek - legkésőbb jövő vasárnapig, június 4-ig.
 • Az Esztergomi Hittudományi Főiskola a jövő tanévtől 6 féléves levelező rendszerű katekéta-lelkipásztori munkatárs képzést hirdet. A jelentkezés határideje 2017. május 31. Ismertetőt a belső hirdetőtáblán, szórólapot a kijáratnál találhatunk.
 • Plébániánk közösségeinek találkozói a jövő héten a következőképpen alakulnak:
  • május 30-án, kedden délelőtt 10 órától 12 óráig a baba-mama kör összejövetele lesz az alsó hittanteremben;
  • a családcsoport következő találkozóját június 2-án, pénteken este 8 órakor tartja a Reményi család otthonában (Gyártelep utca);
  • plébániánk férfiköre rendszeres heti találkozóját szombaton reggel ½ 8-tól 9 óráig tartja a templom hittantermében.

  Az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 • Karitászcsoportunk idén is megszervezi 5 napos táborát. A tábor időpontja: június 19-23. (hétfő-péntek). Minden hittanos gyermek jelentkezését szeretettel várják, azokét is, akik nem Pátyon járnak hittanra. A tábor bázisa a templom, de minden nap van valamilyen mozgó program is. A tábor ingyenes. Jelentkezni e-mailben () vagy személyesen Schumicky Ildikónál lehet.
 • Az idén 14. alkalommal rendezzük meg egyházközségünk hagyományos nyári táborát – nagyoknak és kicsiknek, telepített lakókocsiban és sátorral. A bázis Szobon lesz az Ipolykapu kempingben (http://www.ipolykapu-kemping.hu), amely saját dunai stranddal és kikötővel rendelkezik. Időpont: 2017. június 30 - július 4. – péntek délutántól kedd délelőttig – három teljes nap, négy éjszaka. A pátyi önkormányzat támogatást szavazott meg a plébániai táborozásra, így családonként néhány ezer forint önrésszel részt lehet venni a programon. A hely kitűnő lehetőséget teremt a három nap - három víz programnak, azaz evezésnek az Ipolyon, a Garamon és a Vágon. Ezen túlmenően fürdés, a dunakanyari kerékpárút kipróbálása és túrázás lehet a program része, igényektől, kedvtől, vízállástól és időjárástól függően. A családi jelentkezéseket résztvevő létszámmal és életkorral, valamint 4.000 forint előleg befizetésével Czajlik Zoli várja június 11-ig.
 • Ma délután 3 órától kerül sor a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából felállításra kerülő harangláb, trianoni emlékmű avató ünnepségére a Somogyi Béla út és a Bacsó Béla utca kereszteződésében található téren. Az ünnepségen Gábor atya megszenteli a haranglábat, Vizi István református lelkipásztor áldást mond. A mai nap egyben Hősök vasárnapja is, így imádkozunk az első és a második világháborúban elesett katonákért is. Az avató ünnepség részletes programját megtaláljuk a belső hirdetőtáblán és községünk honlapján.


Ha fel szeretne iratkozni egyházközségünk levelező listájára, ahol a vasárnapi hirdetésektől kezdve, egyházközségünk mindennapjait érintő témákon át, egymást segítő felajánlásokig olvashat, kattintson a feliratkozás gombra és kövesse az utána leírt utasításokat!